Home / Algemeen / Jordi l’Homme trekt handschoenen weer aan voor Swift

Jordi l’Homme trekt handschoenen weer aan voor Swift

Zaterdag eersteklasser Swift heeft met Jordi l’Homme een nieuwe doelman gehaald. De negentienjarige Limburger trekt na een afwezigheid van drie jaar zijn handschoenen weer aan. “Ik ben zo gretig dat ik niet kan wachten om weer op het veld te staan.”

l’Homme doorliep de hele jeugdopleiding van Roda JC, maar na een scooterongeval in 2011 kwam er een einde aan zijn loopbaan als doelman. “Mijn been was verbrijzeld en ik heb twee jaar lang gerevalideerd bij Roda. Dat ging uiteindelijk niet meer, dus besloten we in goed overleg uit elkaar te gaan. Voetballen op een hoog niveau kon ik vergeten. Ik heb nog zelf een jaar proberen te revalideren en ben nu op de goede weg.”

Pijnvrij is de jonge doelman nog niet. “Maar ik had zo’n behoefte om weer op het veld te staan, zo gretig. Na een gesprek met de traumatoloog heb ik besloten het langzaam weer op te pakken. Ik kreeg aanbiedingen vanuit Limburg, maar dat zag ik niet meer zitten. Momenteel studeer ik aan de Vrije Universiteit Rechten en Criminologie, dus ging ik in Amsterdam op zoek naar een club. Die vond ik met Swift.”

Al vier weken traint de Limburger mee bij de eersteklasser. “Kennissen zeiden dat Swift misschien iets voor mij zou zijn, een leuke toegankelijke club. De club was meteen enthousiast toen ik me daar meldde. Na twee trainingen wisten ze al genoeg.” Inmiddels zijn de benodigde papieren geregeld en is hij vanaf 1 oktober speelgerechtigd voor de Amsterdammers.

l’Homme heeft het nu al naar zijn zin bij Swift. “Ik had meteen al een klik met Sieuwerd Teerink (eerste doelman). Van hem kan ik een hoop leren.” Met wedstrijden houdt hij zich nog niet bezig. “Mijn doel is nu eerst om fit te worden en pijnvrij te voetballen. Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk weer wedstrijden spelen, maar dat zit er nu nog niet in.”