Jordi van Gelderen verlaat AFC voor Duits avontuur

Het avontuur van Jordi van Gelderen bij tweededivisionist AFC is slechts van korte duur gebleken. De verdediger vertrekt halverwege het seizoen naar Duitsland, waar hij gaat spelen bij SC Teutonia Watzenborn-Steinberg.

Meerdere profclubs hadden contact gezocht om de 26-jarige verdediger in de winterstop te halen. “Vorig jaar was Teutonia ook geïnteresseerd, maar had ik het afgewezen vanwege persoonlijke redenen. Nu dacht ik: laten we het eens proberen. Ik kon ook naar Shamrock Rovers (topclub uit Ierland, red.), alleen was dit binnen 48 uur al rond.”

Drie weken geleden maakte Van Gelderen – die in de zomer overkwam van het Finse KTP – bij AFC bekend in de winterstop te zullen vertrekken naar de Duitse club, die uitkomt in de Regionalliga Südwest (vierde niveau). “Ik ben super blij dat AFC mij deze kans gunt. Natuurlijk is het jammer om de club te verlaten. Het is een mooie club, ik kon uitstekend omgaan met de spelers, maar het was voor mij een teleurstelling dat ik de laatste weken op de bank was beland. Al heeft dat mijn keuze niet beïnvloed.”

Nog voordat hij is begonnen in het Duitse Polheim zijn de zaken anders dan hem werden voorgehouden tijdens de contractbespreking. “De trainer die mij heeft gehaald (Francisco Copado, red.), is ontslagen. Met de nieuwe trainer heb ik dus nog niet gesproken. We gaan begin januari op trainingskamp naar Spanje en dan zal ik laten zien wat ik kan. Ik ga er wel vanuit dat ik alles zal spelen.”

Halverwege het seizoen staat Teutonia op een zeventiende plaats in de Regionalliga. “Ik denk dat het niveau een beetje te vergelijken is met de Jupiler League. Ze hebben de laatste vier wedstrijden verloren en zijn op zoek naar versterkingen om vooruit te komen. Voor mijzelf zie ik dit ook als een stap vooruit. Als je het hier een beetje goed doet, kan je zo richting de Tweede of Derde Bundesliga. Ik zie dit echt als een mogelijkheid om hogerop te komen.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)