Jordy Fernhout legt Basis voor zege Almere op Loosdrecht

In de zaterdag derde klasse C stond FC Almere voor een lastige opgave om Loosdrecht te verslaan. Coach Maurice Ligeon van Almere had de zaakjes deze middag aardig voor elkaar, maar toen na een 2-0 voorsprong Loosdrecht het roer radicaal om gooide werd het in de tweede helft nog een boeiend duel. Uiteindelijk werd het 2-1 en bleven de punten in Almere.

Vanaf het begin was de thuisclub de betere ploeg en was ook vaak voor het doel van Loosdrecht te vinden, Yassin Azzahi die steeds weer z’n directe tegenstander te snel af was stelde ploeggenoot Mike de Blieck in staat te scoren maar de gasten konden uiteindelijk erger voorkomen. Na een kwartier was Jordy Fernhout voor Almere in kansrijke positie maar ook zijn inzet was te slap om Loosdrecht doelman Ramon van Zoelen te verschalken. Almere was in deze fase zeker de betere ploeg.  Het positiespel was goed verzorgd  en men gaf Loosdrecht geen enkele ruimte om in de wedstrijd te komen en dat was immers de opzet van Ligeon. Hij had zijn team daar, voor de wedstrijd, juist zo voor gewaarschuwd en dat pakte uitstekend uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een ruim een half uur kwam dan ook de beloning nadat er diverse kansen om zeep waren geholpen,  de vaak ongrijpbare Yassin  Azzahi  wist zijn tegenstander goed uit te spelen en gaf een zuivere voorzet, het was de uitstekend spelende Jordy Fernhout die koppend FC Almere op een meer dan verdiende voorsprong zette 1-0. De gasten, die zeer behoudend speelde en op de counter loerde kwamen vaak bedrogen uit,  dit  mede door de tactiek van de thuisclub.

Almere was in deze fase zeker de betere ploeg en verzuimde de voorsprong middels de Blieck en van Zwam uit te bouwen. Dat Loosdrecht voor de rust ook nog wel kansen kreeg en niet benutte was de schuld van  Warners en  Lagerburg  die erg slordig met de kansen omgingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de rust kwam Almere al snel in de problemen, de aanvallende tactiek van Loosdrecht leverde de gasten de nodige kansen op maar de scherpte was er niet voor de ploeg van coach Hesdey Tevrede. Almere, dat wat te behoudend aan de tweede helft begon kon toch vrij snel de tweede treffer scoren, rechtsbuiten Azzahi gleed langs zijn tegenstander en gaf goed voor maar de kans kon in eerste instantie niet worden verzilverd maar in de rebound was het Mike de Blieck die wel afrondde 2-0.  Almere leek op rozen te zitten maar dat pakte heel anders uit. Loosdrecht gooide het roer om en zette de thuisclub onder grote druk. Herhaaldelijk was men dicht bij een treffer maar was niet gelukkig in de afronding. In de zestigste  minuut was het wel raak toen de uitblinkende Raymon Lagerburg van Loosdrecht terecht de 1-2 kon scoren uit een mooie vrije trap.

UItblinker Jordy Fernhout
Uitblinker Jordy Fernhout

Hierna kreeg Almere het nog zwaar te verduren maar hield tot het einde stand, wel had men de score nog op kunnen voeren maar de zuiverheid was ver te zoeken. Bij Almere  onderscheidde zich  middenvelder Jordy Fernhout die door zijn routine de ploeg mede naar de overwinning loodste!

Coach Maurice Ligeon van Almere: We moesten het spel maken en dat lukte alleen de eerste helft, toen de gasten na de 2-0 de aansluitingstreffer maakte kregen we het zwaar, gezien de gehele wedstrijd hadden we wel recht op de winst en was het een echte teamprestatie! Teammanager Robert Bijl  van Loosdrecht:  ‘We wilden Almere laten komen en via de counter toeslaan, Almere deed snel zaken en dat brak ons op, hoewel we in de tweede helft kansen genoeg kregen.’

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)