Home / Algemeen / Jordy Klein de grote man bij TOB

Jordy Klein de grote man bij TOB

TOB is uitstekend begonnen in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Remco van Twiller boekte een klinkende zege op bezoek bij Hercules Zaandam. Aan de hand van Jordy Klein werd met 1-5 gewonnen.

Na de uitschakeling in de districtsbeker tegen HBOK (1-8) bleken de Amsterdammers geen last te hebben gehad van die oorwassing. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht TOB de aanval, alleen zat er weinig fantasie achter. Zo kon Hercules Zaandam ook gevaarlijk zijn. Een kopbal van Jeffrey Koomson werd door Nick Koch van de doellijn gehaald en een schot van Steven Kwik miste precisie.

Naarmate de eerste helft vorderde, grossierden de gasten in het missen van kansen. Eerst vond Tim van Horn doelman Marcel Jordan op zijn weg, de terugspringende bal werd door Donny Geel naast geschoten, Jordy Klein zag zijn inzet in het zijnet belanden en kort daarna verdween een schot van José Bebeto Ngeze rakelings over de kruising.

In de 27ste minuut kreeg TOB de treffer waar het recht op had. Klein had slechts één simpele lichaamsbeweging nodig om Jordan van dichtbij kansloos te laten: 0-1. Op slag van rust werd het duel met twee treffers binnen zes minuten grotendeels beslist. Eerst verzilverde Klein een strafschop, in de blessuretijd stelde hij Van Horn in staat om er 0-3 van te maken.

Direct na de theepauze bracht de thuisploeg de spanning onverwachts terug in de wedstrijd. Tot ieders verbazing constateerde scheidsrechter Habib een handsbal, waarna Vince Faerber het buitenkansje vanaf elf meter benutte. Dit gaf de Zaandammers weer moed en met opportunistisch spel werd gezocht naar de aansluitingstreffer. Doordat TOB geen rust meer kon houden, verloren de gasten de controle over de wedstrijd. Bovendien verzuimden Geel, Klein en Ngeze in de tegenaanval het duel te beslissen.

Vijf minuten voor tijd maakten de Amsterdammers aan alle onzekerheid een eind. Klein stuurde zijn collega-spits Geel de diepte in, waarna Geel met een fraaie lob voor de 1-4 zorgde. Even later was man-of-the-match Klein opnieuw de aangever: nu voor de zeventienjarige Rui Dias. De jongeling bracht de eindstand op 1-5.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.