Jordy Peters (23) bij Nieuw Sloten bezig aan eerste klus als hoofdtrainer

Zondag vijfdeklasser Nieuw Sloten heeft met Jordy Peters binnen de club een opvolger gevonden voor de vertrokken Iwan Wix. Het is voor de pas 23-jarige oefenmeester zijn eerste klus als hoofdtrainer, waar hij momenteel al twee wedstrijden achter de rug heeft.

Na vier jaar als jeugdtrainer (E1 en D1) vond Peters het tijd voor een volgende uitdaging binnen de club. Dit seizoen kon hij al aan het seniorenvoetbal ruiken door mee te lopen bij het tweede elftal van Nieuw Sloten. “Tijdens mijn evaluatiegesprek na de winterstop heb ik zelf een balletje opgegooid voor een vervolgstap. Ik wil op een andere manier voetballen dan het dit seizoen is gegaan. Nieuw Sloten voetbalde erg verdedigend, mijn speelstijl is heel aanvallend met hoog druk zetten. Anderhalve week geleden werd ik per direct doorgeschoven als nieuwe hoofdtrainer.”

Zijn vuurdoop beleefde hij met een nederlaag bij OSC (3-1), afgelopen zondag won hij voor het eerst tegen Geel/Wit (5-3). “Het bevalt mij prima. Voor de spelers is het ook even wennen. De meeste jongens kennen mij al vanuit de club en het ging dit seizoen goed bij het tweede elftal. De visie veranderen heeft tijd nodig en die tijd en ruimte krijg ik gelukkig ook van het bestuur.”

“Volgend jaar wil ik verder bouwen aan de speelstijl die ik voor ogen heb”, vertelt Peters over zijn lange termijnplannen met de huidige nummer tien van de zondag vijfde klasse C. “De gemiddelde leeftijd is nu twintig jaar, dus ik zal op zoek gaan naar een paar ervaren jongens. Daar hebben zij ook behoefte aan. Over twee seizoenen hopen we dat dit zijn vruchten afwerpt. Dan wil ik meedoen voor promotie om Nieuw Sloten eindelijk uit die vijfde klasse te krijgen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)