Home / Algemeen / Jorg Smeets ook volgend seizoen trainer van AFC (zaterdag)

Jorg Smeets ook volgend seizoen trainer van AFC (zaterdag)

Ondanks interesse van enkele derdedivisionisten is Jorg Smeets ook volgend seizoen trainer van AFC (zaterdag). De 48-jarige oefenmeester verlengde deze week zijn contract bij de nummer drie van de zaterdag eerste klasse A.

Smeets heeft er nooit een geheim van gemaakt graag op Divisie-niveau werkzaam te zijn. Hij sprak met twee andere clubs, maar dat werd uiteindelijk niets. “En ik heb te allen tijde aangegeven ook met AFC te willen praten om te kijken wat zij met de Zaterdag 1 willen. Ze hebben uitgesproken graag in de Hoofdklasse te willen spelen. Dat vind ik een ambitieus doel”, zegt Smeets. “Gezien mijn cv ben ik ook niet iemand die elk jaar van de ene naar de andere club gaat. Ik heb het goed naar mijn zin, de club spreekt mij aan en ik denk dat er nog genoeg rek in deze groep zit.”

Smeets nam afgelopen zomer het stokje over van Benno Nihom, nadat de Amsterdammers naar de eerste klasse waren gedegradeerd. Onder leiding van de oud-trainer van Ajax – met die club promoveerde hij vorig seizoen naar de Derde Divisie – draait AFC nu weer bovenin mee. De achterstand op koploper ARC, ook de aankomende tegenstander, is slechts drie punten. Bovendien heeft AFC één wedstrijd minder gespeeld. “Als je kijkt naar de stand, is promotie realistisch”, weet Smeets. “We willen met AFC weer naar de Hoofdklasse toe. Het is een mooie uitdaging om dat voor elkaar te krijgen.”

Foto: Tom Poederbach