Jorik Hollewand verovert plek in verdediging van Swift

Met een vakkundige interceptie in de negentigste minuut voorkwam Jorik Hollewand een bijna zekere treffer van Achilles Veen. De centrumverdediger van Swift is in vergelijking met vorig seizoen de enige nieuweling in de laatste linie van de ploeg uit Amsterdam Zuid. Ondanks zijn korte aanwezigheid is hij nu al niet meer weg te denken uit de basiself van Swift.

“Een tegenstander van bijna twee meter kwam op mij afstormen. Ik kon de bal nog net wegwerken”, vertelt Hollewand over het duel dat in 1-1 eindigde. De centrumverdediger bewees zondag opnieuw zijn waarde voor de ploeg uit Amsterdam Zuid. “Tien minuten voor tijd had ik nog het gevoel dat wij zouden gaan winnen, maar in de laatste drie minuten stonden wij onder druk. We mogen blij zijn dat we alsnog een punt aan het duel hebben overgehouden.”

De 24-jarige Hollewand moest in het begin wennen aan het spelen in de hoofdklasse. “Het verschil in vergelijking met de eerste klasse is groot. Het tempo ligt bij Swift veel hoger”, aldus Hollewand. De centrumverdediger vormt een uitstekend duo met Olaf Terhaar Sive Droste, die al sinds 2002 voor Swift speelt. “De wisselwerk met Olaf is sterk. In het begin moest ik even aan zijn spel wennen, maar we weten elkaar inmiddels goed te vinden.”

Hollewand kwam vorig seizoen uit voor eersteklasser Heino. “Ik heb in de jeugd op een hoog niveau gespeeld, maar doordat ik naar het buitenland ging stopte ik. Toen ik ik terugkwam wilde ik op een lager niveau spelen, vandaar mijn keuze voor Heino.”

Opvallend zijn de defensieve cijfers van de Amsterdamse promovendus, die na zeven duels derde plaats in de hoofdklasse A bezet. De ploeg van Mark Evers kreeg pas acht treffers tegen. “Alleen vorige week tegen Huizen viel onze verdediging als een kaartenhuis in elkaar. De 6-0 nederlaag was een tik, maar ik verlies liever een keer met ruime cijfers dan zes keer met 1-0.”

Foto: Paul Stoeltie. Jorik Hollewand torent boven iedereen uit.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)