JOS bereikt finale beker na sensationele zege op Spakenburg

De kampioen van de zondag eerste klasse A, JOS Watergraafsmeer, heeft voor het eerste in haar historie de finale van de districtsbeker bereikt. De Amsterdammers versloegen op Sportpark Drieburg Topklasser Spakenburg met 4-3. In de finale , op zaterdag 17 mei, is IJsselmeervogels de tegenstander.

JOS kwam al na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Richmond Bossman. Een kwartier later zorgde Paul Bekker voor de tweede treffer. Lang konden de Amsterdammers niet van die marge genieten omdat Salim Amarzgoui voor de 2-1 zorgde.

Vlak voor rust maakte Amarzgoui er ook 2-2 van, maar twee minuten na rsut was het wederom Paul Bekker die doelman Taberima klopte (3-2). Patrick Lokken leek in de 59ste minuut de zege veilig te stellen door de 4-2 te maken, maar De Loor bracht de spanning in de 66ste minuut weer terug.

In de tachtigste minuut werd het duel voor tein minuten gestaakt wegen onweer. De slotfase was vervolgens bloedstollend.  Zo werd een bal van Van der Wild vlak voor de lijn weggehaald. Na een aantal minuten extra tijd konden de Amsterdammers feestvieren en was de finale een feit.

Foto Twitter Ijsselmeervogels: Dankzij een doelpunt van Nabil el Gourari bereikt IJsselmeervogels de finale

De finale is op zaterdag 17 mei tegen IJsselmeervogels. De ploeg uit Spakenburg won met 0-1 bij GVVV door een doelpunt van Amsterdammer Nabil el Gourari.

Klik hier voor een compleet overzicht van het bekertoernooi. Morgen volgt een uitgebreid verslag en foto’s van de sensationele zege van JOS Watergraafsmeer.