Home / Algemeen / JOS dankt doelman Harmon bij winst op Quick
JOS/Watergraafsmeer won vorig weekend nog knap van Quick dankzij een uitblinkende Colby Harmon. Foto: Martin van Zurk

JOS dankt doelman Harmon bij winst op Quick

“Lelijk winnen is ook lekker”, waren de woorden van JOS-trainer Sander Middelbeek na afloop van de wedstrijd tegen Quick. Op bezoek in Den Haag wist JOS/Watergraafsmeer met 1-3 te winnen, maar die prestatie was vooral te danken aan het uitstekende optreden van doelman Colby Harmon.

Quick liet er op eigen veld geen gras over groeien en ging vanaf het eerste fluitsignaal vol op de aanval. Probleem voor Quick was dat de achterhoede van JOS/Watergraafsmeer, onder leiding van Alex de Bruijne, maar weinig echte kansen weggaf. JOS was wat dat betreft veel doeltreffender. Zo kon Ian Refos na acht minuten, op aangeven van Yasin Poyraz, de bal hard en hoog in het dak van het doel schieten.

Foto: Martin van Zurk

Voor Quick een bittere pil, maar dat werd nog erger toen Patrick Lokken zes minuten later de bal met een droge knal over de verbouwereerde keeper Sander van der Toorn schoot: 0-2. Quick gaf niet op en bleef de druk op het doel van JOS/Watergraafsmeer houden. De thuisploeg kreeg kansen zat, maar was in de afwerking slordig. In de 28ste minuut was het dan toch raak. Uit een onoverzichtelijke situatie schoot Steven de Kruijf de 1-2 binnen. Quick was en bleef de bovenliggende ploeg, het kon allen aanvallend geen vuist maken. JOS/Watergraafsmeer bleef loeren op de counter.

Quick - JOS

Ook in de tweede helft was hetzelfde spelbeeld met een aanvallend Quick, dat twee uitstekende kansen gekeerd zag worden. Eerst kopte Alex de Bruijne een inzet van Van der Heiden van de lijn en daarna stopte keeper Colby Harmon een hard ingeschoten bal. Quick bleef het aanvallend proberen, maar het werd onnauwkeuriger en zo kon JOS/Watergraafsmeer steeds makkelijker onder de druk uitkomen en zelf kansen creëren. Zo ging een schoot van Roy Bussman rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Toch was het diezelfde Bussman die twee minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide. Hij kon op aangeven van Ian Refos de bal onhoudbaar langs keeper Van der Toorn schieten en de winst voor JOS wederom veiligstellen.

Quick - JOS

Met de drie punten houdt JOS/Watergraafsmeer aansluiting met de top in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Sander Middelbeek staat op een vierde plaats met vijf punten achterstand op koploper Westlandia.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)