JOS deelt Vlug & Vaardig zesde verlies op rij toe

Ook tegen JOS/Watergraafsmeer is zaterdag derdeklasser Vlug & Vaardig er niet in geslaagd om voor het eerst in anderhalve maand weer te winnen. In tegenstelling tot de drie voorgaande wedstrijden, waarin met ruime cijfers werd verloren, liet de promovendus nu wel beleving en strijd zien. Het was echter niet genoeg. JOS/Watergraafsmeer was met 0-2 te sterk.

De eerste grote kans van de wedstrijd ontstond na tien minuten toen JOS-spits Raoul Henar bijna doel trof, maar doelman Redouane Krap knap wist te redden. Een minuut later, opnieuw uit een hoekschop, bracht hij redding met zijn voet. De grootste kans voor V&V deed zich in de negentiende minuut voor. Een voorzet van Rachid Moufid werd in één keer richting het doel geschoten door Jasper van Abeelen, alleen liet ook Guus Bartholomé zien niet voor niets tussen de palen te staan.

Hoewel JOS/Watergraafsmeer regelmatig dreigend was – vooral uit dode spelsituaties – en Vlug & Vaardig onder druk stond, bleef het tot aan de rust 0-0. Daar brachten de bezoekers al na drie minuten verandering in. Na een goede combinatie met Henar kon de mee opgekomen verdediger Stanley Jongkind scoren: 0-1.

In de volgende 25 minuten wist V&V het JOS/Watergraafsmeer met opportunistisch voetbal nog knap lastig te maken. De beste kans kreeg de thuisploeg toen Moufid uit een lage voorzet van Wouter Oosterloo bij de eerste paal net niet trefzeker was. Een kwartier voor tijd leek V&V-doelman Redouane Krap een voorzet gemakkelijk te kunnen oprapen, maar door een communicatiestoornis met Laurence Rutte kwam de bal onverwachts voor de voeten van Henar. Hij kon van dichtbij gemakkelijk scoren: 0-2.

Verder kwamen beide ploegen niet in het regenachtige weer en de toenemende schemer. Vlug & Vaardig kon de zesde nederlaag op rij niet meer voorkomen, maar toonde in tegenstelling tot de voorgaande nederlagen wel meer beleving en strijd. De ploeg van Edwin van der Raad blijft voorlaatste in de zaterdag derde klasse B. JOS/Watergraafsmeer sluit de eerste seizoenshelft af op een knappe vijfde plek.

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma.