JOS door nederlaag in Sneek veroordeeld tot lange weg in nacompetitie

Vanochtend had Maurice Renger nog de goede hoop dat hij vandaag zijn laatste wedstrijd in het shirt van JOS/Watergraafsmeer zou spelen. Die hoop was al snel vervlogen, want door een 4-0 nederlaag op bezoek bij SWZ Boso Sneek moeten de Amsterdammers zich nog via de nacompetitie in de zondag Hoofdklasse zien te houden.

Een afstraffing maakte de lange rit vanuit Sneek naar Amsterdam niet heel fijn. “De tweede seizoenshelft gaat het al dramatisch bij ons en deze wedstrijd vatte dat wel allemaal samen. In de bus hebben een paar spelers, waaronder ikzelf, hun zegje gedaan. Iedereen heeft ongetwijfeld het beste met JOS voor, maar bij sommige spelers zag ik dat niet terug in hun instelling. Daar heb ik het over gehad. Ik geef mijn leven om JOS erin te houden, zoiets hoop ik bij iedereen te zien in de komende weken.”

Voorafgaand aan het duel stond JOS nog veilig boven de streep en met een punt in Sneek – ook omdat de concurrentie tegen elkaar moest – zouden de Amsterdammers veilig zijn. Halverwege de eerste helft kreeg Renger zelfs een goede mogelijkheid op de 0-1, maar zocht hij het doel te hoog. De openingstreffer viel aan de andere kant. Nadat Sean de Ruiter onderuit werd gehaald, benutte Thijs Goes de toegekende strafschop: 1-0.

Vlak na de rust werd het nog vervelender voor JOS toen Wieger Zwaan de 2-0 maakte. De gasten probeerden het wel, maar het zat niet mee in de afronding bij achtereenvolgens Renger, Patrick Lokken, Omar Limon en invaller Yasin Poyraz. SWZ Boso Sneek zorgde voor de deksel op de neus bij de Amsterdammers door uit te lopen naar 4-0 via Freerk de Jong en Wesley Tankink.

“Het is extra zuur dat we na de wedstrijd horen dat MSC in de laatste minuten twee doelpunten cadeau heeft gegeven aan RKHVV, zodat ze allebei veilig zijn”, meende Renger. “Nu wordt het een lastig verhaal. 22 ploegen voor twee plekken.” De Amsterdammers beginnen in een poule met SC ‘T Zand en Quick 1888, waarna de winnaar nog een poule van drie teams door moet komen om volgend seizoen in de Hoofdklasse te kunnen spelen. “Het is zaak om de koppen zo snel mogelijk bij elkaar te steken en er alles aan te doen om erin te blijven. Wij (Renger, Lokken en Alex de Bruijne, red.) willen geen afscheid nemen met een degradatie.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag Hoofdklasse.

Archieffoto boven: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)