JOS en De Meern in evenwicht na aantrekkelijk duel

JOS/Watergraafsmeer en De Meern hebben in de zondag Hoofdklasse de punten moeten verdelen. In Amsterdam werd een hartverwarmende pot op de mat gelegd, maar zonder winnaar. Beide ploegen konden na afloop wel tevreden zijn met het gelijke spel: 1-1.

Promovendus De Meern kwam al vroeg in de wedstrijd verdiend op voorsprong via Dion Gerritsen. Hij scoorde in de vijfde minuut met een harde schuiver laag in de rechterhoek, waar keeper Colby Harmon geen kans op had. De achterstand kwam ook omdat JOS/Watergraafsmeer nogal nonchalant aan de wedstrijd begon, want even daarna kreeg De Meern zelfs een goede mogelijkheid om de stand op 0-2 te zetten. De bal werd via de paal echter naast het Amsterdamse doel geschoten.

JOS - De Meern

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de thuisploeg beter in hun spel en creëerde enkele goede kansen. In de 25ste minuut leverde dit de gelijkmaker op door een prachtige volley van Patrick Lokken, onhoudbaar voor keeper André Nell. Het spel ging vervolgens over en weer en beide ploegen speelden een aantrekkelijke eerste helft, waarbij de 250 toeschouwers goed vermaakt werden.

In de tweede helft was hetzelfde speel beeld te zien. De Meern kreeg de beste mogelijkheden om de score uit te breiden, maar hun vizier stond niet op scherp. Wel bleven beide ploegen hard werken voor de winst. Het werd een fysieke en harde tweede helft, maar scheidsrechter Cairo had de wedstrijd goed onder controle en hoefde geen enkele kaart te trekken.

JOS/Watergraafsmeer was het gevaarlijkst uit standaardsituaties. Zo zag Maurice Renger zijn hoekschop op de paal belanden en zag Aldin Mehanovic zijn ingeschoten bal gestopt worden door doelman Nell. De verdedigingen van zowel JOS/Watergraafsmeer als De Meern gaven weinig kansen weg, zodat een gelijkspel gezien de verhoudingen terecht was.

Ook JOS-trainer Sander Middelbeek was wel tevreden met een punt. Met het oog op de uitwedstrijd tegen een andere promovendus, Nieuwerkerk, kan JOS/Watergraafsmeer met de goede resultaten van de laatste weken uitkijken naar een goed resultaat. De Amsterdammers bezitten na zes wedstrijden namelijk knap de vierde plaats.