Veel inzet bij JOS, geen doelpunten

JOS en Groene Ster schieten weinig op met bloedeloos gelijkspel

JOS Watergraafsmeer en Groen Ster zijn zondagmiddag weinig opgeschoten met een gelijkspel. De beide ploegen legden een te tamme, maar sportieve, wedstrijd op de mat. Er waren over en weer kansen om te scoren, Groen Ster kreeg met name in de eindfase van de tweede helft goede kansen en trof zelfs twee keer de lat. Gescoord werd er niet: 0-0.

Vlees noch vis, was de teleurstellende conclusie van de eerste helft. JOS wilde wel, maar was niet bij machte om Groene Ster haar wil op te leggen. De twee grootste kansen waren namens JOS voor Raven Bergwijn, vooral de kopbal bij de tweede paal had een beter lot verdient. De bezoekers uit het verre Heerlen kregen op hun beurt na een half uur voetballen een gigantische kans op 0-1. Chefrine Eind mikte een open kans, uit een verre ingooi, voor het JOS doel van keeper Bas Schol naast. Smaakmaker en -verdeler Raymond Fafiani liet zich kort voor de rustpauze wisselen, met op het oog een spierblessure. Dat was een forse domper voor JOS, het verlies van de ervaren kracht.

Grote kans voor Eind van Groene Ster

Ook na rust was de wedstrijd bepaald geen traktatie voor de fans op Sportpark Driebrug. Nog altijd wilde JOS wel, maar van echte dadendrang was er toch ook geen sprake. Groene Ster viel aan over de rechterkant en was dreigend met hoge voorzetten. Twee schoten uit afgeslagen ballen spatten uiteen op de lot bij Schol. Over geluk had Schol toch al niet te klagen: hij gleed een keer weg bij het uitkomen, maar de Groene Ster spitsen hadden het vizier eveneens niet scherp staan.

Een prachtige aanval van JOS volgde, over meerdere schijven met veel potentie. Richmond Bossman zette de aanval op, Bergwijn kon wederom niet afdrukken. In de absolute slotfase kreeg de slimme en hard werkende Tim Plemper nog een gigantische schietkans, uit een gevaarlijke vrije schop, maar een kluwen van Groene Ster spelers voorkwam een late opsteker voor de ploeg van Cor ten Bosch.

Plemper wist vandaag het net niet te vinden

Het duel eindigde vervolgens zoals het begon: 0-0. Noemenswaardig is nog dat de gestaakte wedstrijd tegen DEM nog geen nieuwe datum heeft. Wel is JOS volledig vrijgesproken door de KNVB en treft de vereniging uit Amsterdam geen enkele blaam. Waarvan acte.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor komend weekend in de zondag derde divisie. 

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)