JOS en Hoogland spelen troosteloze wedstrijd

In de hoofdklasse hebben JOS/Watergraafsmeer en Hoogland het publiek niet weten te vermaken. In een zeer teleurstellend duel was er maar één uitslag van toepassing: 0-0. Met alle goede wil viel er weinig van te maken door spelers en trainer. “Troosteloos” en “heel matig” waren na afloop ook veel gehoorde woorden.

Van der Mije: “We hebben geen moment laten zien dat we wilden winnen vandaag. Dat we er echt voor gingen. Dat was absoluut niet wat ik gewend ben.” Het hoogtepunt van de wedstrijd was de harde kopbal van Milo Pieplenbosch op de lat, maar dan wel op zijn eigen lat. Doelman Richard Dirven, die de voorkeur kreeg boven Colby Harmon, stond er bij en keek en naar. Het liep gelukkig goed af voor de Amsterdammers. Het zou ook te veel van het goede geweest zijn want geen van beide ploegen verdiende de zege.

Raymond Dirven kreeg de voorkeur onder de lat boven Colby Harmon

Twee schoten van Omar Limon en een actie van Patrick Lokken (met de voeten gestopt door Sebastiaan Bruins) vlak voor rust waren de enige wapenfeiten van de thuisploeg. Hoogland stelde er ook weinig tegenover. Een goede combinatie werd uiteindelijk door Stijn Mossink voorlangs geschoten en spits Oskar van Logtestijn kwam een teenlengte tekort om echt gevaarlijk te worden.

Raymond Fafiani in duel met Martijn Koelewijn

Na rust werd het er niet veel beter op. Het was met recht “troosteloos”, zoals Lokken na afloop het duel samenvatte. De grootste kans was vlak na rust voor Limon. Een voorzet van Lokken werd door Bruins niet goed verwerkt en binnen de vijfmeter schoot Limon de bal voor een leeg goal hoog over. Tien minuten voor tijd duwde Pieplenbosch Van Logtestijn nog tegen de grond. Het was een misschien wel het meest spannende moment van de wedstrijd, maar scheidsrechter Midden zag er geen strafschop in. Met de vier minuten extra speeltijd werd niemand een plezier gedaan. De uitdrukking ‘moe, maar voldaan’ was deze middag zeker niet van toepassing.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.