JOS geeft ongeslagen start goed vervolg in Hoorn

Zondag Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer is na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen. De ploeg van Roy van der Mije boekte op bezoek bij Hollandia een 0-2 overwinning en behoudt daarmee de koppositie, die het deelt met ADO’20.

Hollandia begon nog goed aan de wedstrijd. Met een snelle balcirculatie probeerde de thuisploeg het de Amsterdammers moeilijk te maken, maar JOS hield zich verdedigend makkelijk staande. De gasten waren tevens aanvallend veel gevaarlijker en opende na twintig minuten zelfs de score. Uit een voorzet vanaf de linkerkant bracht Omar Limon de 0-1 op het scorebord.

Foto Martin van Zurk: Omar Limon zet JOS op voorsprong

Nog geen twee minuten later had Ian Refos de 0-2 op zijn schoen, maar belandde zijn schot uit de draai op de lat. Ondanks de aanvallende intenties van Hollandia bleef JOS/Watergraafsmeer gevaarlijker en hadden de gasten het betere van het spel.

In de tweede helft ging het spel op en neer, maar werd er door Hollandia slecht omgesprongen met de verkregen kansen. Daar ging JOS/Watergraafsmeer veel slimmer en doeltreffender mee om. In de vijftigste minuut verwachtte Hollandia-doelman Nick van Santen een voorzet van Roy Bussman vanaf de achterlijn, maar de middenvelder krulde de bal verrassend in de lange hoek: 0-2.

Foto Martin van Zurk: Ian Refos heeft pech met zijn afronding en raakt de lat

Hollandia gaf nog niet op, maar slaagde er niet meer in een aansluitingstreffer te produceren. Limon was in de slotfase nog het dichtst bij een treffer, namens de gasten, maar zijn tegendraadse kopbal verdween naast het doel. JOS/Watergraafsmeer controleerde het duel en speelde de wedstrijd zorgvuldig uit naar een 0-2 overwinning.

Foto Martin van Zurk: Alex de Bruijne

Met de drie punten geven de Amsterdammers de seizoensstart een goed vervolg. De ploeg van Roy van der Mije gaat met tien punten uit vier wedstrijden samen met ADO’20 aan kop in de Hoofdklasse. De voorsprong op de achtervolgers bedraagt drie punten.

Klik hier voor alle uitslagen de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.