JOS handhaaft zich in hoofdklasse ondanks nederlaag

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer zich ondanks de 2-1 nederlaag tegen ADO’20 definitief weten te handhaven. Door puntverlies van de concurrenten mag de ploeg van scheidend trainer Sander Middelbeek zich wederom een seizoen hoofdklasser noemen.

EDO ging ondanks een 1-0 voorsprong met 4-1 onderuit bij OFC en SDO verspeelde in de laatste minuut de zege tegen De Dijk (2-2). In de rust stonden beide ploegen echter voor en zag het er een stuk minder rooskleurig uit voor JOS.

08052016 ADO20 JOS Foto Martin van Zurk 3

ADO’20, dat nergens meer voor speelde, was de bovenliggen de partij in de eerste helft. Veel meer balbezit bezorgde de ploeg van Thijs Sluiter een veldoverwicht, maar de afstandsschoten konden het doelman Colby Harmon niet echt lastig maken. Halverwege het eerste bedrijf viel dan toch de verdiende treffer voor de thuisploeg. Uit een corner zorgde Gert Jan van Leiden voor de 1-0 en tien minuten later werd die voorsprong verdubbeld.

Wederom zag de defensie van JOS er bij een corner niet goed en Jeffrey Kleibroek zorgde voor de tweede treffer (2-0). De Amsterdammers kregen via Stefan Schipper twee goede mogelijkheden, maar de aanvaller vond even zoveel keren de goed keepende Jack Laan op zijn weg.

08052016 ADO20 JOS Foto Martin van Zurk 2

Door de tussenstanden op de andere velden (EDO en SDO stonden inmiddels voor) moest JOS er na rust vol voor gaan. Het was door goed doorgaan van Ian Refos dat JOS terug kwam in de wedstrijd. Zijn voorzet kwam volgens scheidsrechter Thijs op de hand van Ugur Kaya. Voor Maurice Renger was het vervolgens een koud kunstje om de bal vanaf elf meter achter Laan te schieten (2-1). De gelijkmaker leek aanstaande maar de inzet van Patrick Lokken kwam op het hoofd van Laan en zo bleef het bij 2-1. Inmiddels was duidelijk geworden dat EDO had verloren en SDO ook niet de volle buit had gekat en dus kon er ondanks de nederlaag toch een feestje gevierd worden.

Volgende week sluit JOS het seizoen af tegen het al gedegradeerde Nieuw Utrecht. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.