JOS kan naar boven kijken na zege op RKHVV

In de zondag hoofdklasse heeft JOS na vijf wedstrijden eindelijk weer eens weten te winnen. Tegen RKHVV trok de ploeg van Roy van der Mije de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe: 2-1. JOS deed hiermee goede zaken want het sluit nu aan bij de top van het klassement.

De ontlading was groot na afloop bij de winnende trainer en zijn spelers. ”Gisteren waren er al twee wedstrijden gespeeld waardoor we aantal plekken waren gezakt. Dan speel je ook nog eens tegen een ploeg die op de derde plaats staat. Na een moeilijke openingsfase kantelen we de wedstrijd en loop je in de tweede helft uit naar een verdiende overwinning”, aldus van der Mije.

20161127-jos-rkhvv-foto-mario-wormhoudt-alex-de-bruijne

JOS had het aan doelman Raymond Dirven te danken dat het na een kwartier spelen nog 0-0 stond. De ervaren doelman behoedde zijn ploeg voor een achterstand met twee uitstekende reddingen. Eerst wierp zich van dichtbij voor de bal nadat Wessel van der Horst voor hem opdook en vervolgens had hij ook een antwoord op een schot van Leon Pruis. Na deze fase kreeg JOS iets meer grip op de wedstrijd en deelde het de eerste speldenprikken uit. Ian Refos was een aantal keren dreigend maar tot een doelpunt leidde dit niet. Maurice Renger mocht nog een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het vijandelijke doel, hij schoot de bal recht in de handen van doelman Hemink.

In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. JOS had wel een licht overwicht maar het slaagde er niet in om tot een uitgespeelde kans te komen. Het had dan ook een standaardsituatie nodig om de wedstrijd open te breken. Na een verre inworp van Roy Bussman kwam de bal via Patrick Lokken terecht bij Maurice Renger. Hij aarzelde niet en haalde verwoestend uit: 1-0. Zo had JOS na een uur spelen de gewenste voorsprong te pakken. Renger kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn tweede doelpunt te maken, hij kreeg zijn kopbal jammer genoeg niet tussen de palen.

20161127-jos-rkhvv-foto-mario-wormhoudt

JOS bleef de wedstrijd controleren en de defensie had bovendien geen enkele moeite om de aanvallen van RKHVV onschadelijk te maken. In de slotfase kwam er ook steeds meer ruimte voor de thuisploeg om gevaarlijk te counteren. Nadat Refos rakelings naast kopte en Omar Limon op Hemink stuitte viel de tweede treffer alsnog. Refos was nu wel succesvol met een lage harde schuiver die niet te houden was voor de doelman. Zo leek de wedstrijd gespeeld met nog tien minuten te spelen. Niets bleek minder waar want Jelmer Goedhart kon namens RKHVV profiteren van het enige slippertje dat de verdediging van JOS deze middag maakte. Het handje van Dirven was net niet genoeg om de aansluitingstreffer te voorkomen.

20161127-jos-rkhvv-mario-wormhoudt-van-der-velden-7

In de blessuretijd kwam JOS nog één keer heel goed weg na een vermeende handsbal in het strafschopgebied. In diezelfde scrimmage verrichte Dirven wederom een cruciale redding. Invaller Yasin Poyraz mocht in de dying seconds vrij doorlopen op Hemink en de doelman leek de aanvaller naar de grond te werken. Scheidsrechter Sahiner zag er niets in en blies vervolgens het eindsignaal. Zo trok JOS de overwinning over de streep en steeg het naar een keurige zesde plaats in de zondag hoofdklasse. ”Al met al een terechte overwinning met een JOS dat absoluut de uitstraling had om te willen winnen”, besluit van der Mije.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt