Dennon van Rossum zorgt vanaf elf met voor de 0-1

JOS klimt naar derde plaats

In de zaterdag derde klasse B sluit JOS Watergraafsmeer door een 2-0 zeg bij Haarlem Kennemerland heet eerste deel van de competitie af op de derde plaats. De promovendus, onder leiding van trainer Ricard Pel, kent een een zeer succesvol debuut.

In het oude stadion, van de HFC Haarlem, waar het veld de maximale afmetingen heeft, had JOS rekening gehouden met een zware wedstrijd omdat Haarlem tegen degradatie vecht. De ploeg van Guido Mulder heeft haar draai dit seizoen duidelijk nog niet gevonden.

Het initiatief lag grotendeels bij JOS en mede door snel druk te zetten op de verdediging van de haarlemmers,wisten de gastheren nauwelijks een aanval van betekenis op de redelijk bespeelbare grasmat te leggen. JOS deed te weinig met het vele balbezit en grossierde in slordigheden.Na twintig minuten spelen werd Lucien Frank  binnen het strafschopgebied ten val gebracht en de terecht toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Dennon van Rossum.Na de 0-1 werd het spel er niet beter op bij JOSWGM en bij een aantal slordigheden in de defensie kreeg Haarlem zelfs een grote mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten,maar men verzuimde dit te doen.

Dennon van Rossum zorgt vanaf elf met voor de 0-1
Dennon van Rossum zorgt vanaf elf met voor de 0-1

Wat wel opviel is dat de haarlemmers steeds meer verbaal tekeer gingen tegen de warrig leidende scheidsrechter,die daarvoor gretig gele kaarten trok voor de gastheren.Na de rust eenzelfde spelbeeld,waar JOS te slordig omging met de ruimtes die geboden werd. Zeker na uitsluiting van een van de spelers van de gastheren(wederom commentaar op de leiding),hadden de Amsterdammers beter de bal moeten laten rondgaan.Na het inbrengen van Dennis Eier werd de linkerkant beter benut en diverse aanvallen volgden.Na een overtreding op Jurjaan de Vries van JOS,wederom bestraft met een gele kaart , wond Haarlem-trainer Guido Mulder  zich daarover dusdanig op dat hij door de leidsman naar de tribune werd gestuurd.

Al met al kregen de Haarlemmers zes gele kaarten in deze wedstrijd..In de slotfase werd een hoge voorzet verkeerd beoordeeld door de verdediging van Haarlem en kon Jurjaan de Vries gemakkelijk met het hoofd de 0-2 binnenkoppen.Even later ging Dennis Eier alleen op de keeper van Haarlem af,maar in plaats van de bal breed te leggen op de vogelvrijstaande opgekomen Rody Roos,schoot hij de bal op de keeper.De 0-2 eindstand werd zo uiteindelijk bereikt.

Ondanks de winst waren de spelers en staf van JOSWGM niet tevreden met het vertoonde spel.Nadat de uitslagen van de concurrenten bekend waren,sloeg de kritische stemming over het vertoonde spel om in een vrolijke stemming.Door verliespartijen van directe concurrenten klimt JOS naar de derde plek op de ranglijst.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)