Foto Martin van Zurk: SDO-doelman Dion Thomas is eerder bij de bal dan Patrick Lokken

JOS loopt tegen SDO tegen eerste puntverlies aan

In de zondag hoofdklasse A is JOS Watergraafsmeer tegen haar eerste puntverlies aangelopen. Op bezoek in Bussum bij SDO speelde de ploeg van Sander Middelbeek met 0-0 gelijk . Na drie wedstrijden staan de Amsterdammers op een gedeelde tweede plaats.

Op een erg hobbelig veld kon JOS uiteindelijk wel leven met een gelijkspel. Beide teams hadden geen recht op de overwinning na negentig minuten. Het werd een wedstrijd dat vooral op het middenveld werd gestreden waarbij SDO met veel inzet zijn aanvallers probeerde te zoeken, maar daar niet veel succes mee had.

Foto Martin van Zurk: Yassin Poyraz (r) versnelt op het middenveld

De eerste mogelijkheid was toch voor JOS Watergraafsmeer via een afstandsschot van Patrick Lokken, alleen vond scheidsrechter Zeeman dat Lokken zich in buitenspel positie bevond. Even daarna was het de beurt aan SDO die ook met een schot van afstand keeper Colby Harmon op de proef stelde, maar ook dit schot miste het doel. Zo waren er veel acties onnauwkeurig en viel er niet veel te genieten in de eerste helft.

Foto Martin van Zurk: Rechtsback Teddy Janssen jaagt op zijn directe tegenstander

De tweede helft was niet veel beter: Veel verkeerde passes en slordig afwerken op de goal, waarbij SDO toch veel het initiatief nam. In de 49ste minuut zag Colby Harmon weer een hard schot over zijn doel gaan, maar na een uur spelen dacht SDO de score geopend te hebben. Een schot van afstand belande op de paal en in de rebound schoot spits Dennis de Loos de bal binnen, alleen stond hij in buitenspel positie. Scheidsrechter Zeeman keurde de goal op advies van zijn grensrechter af.

Foto Martin van Zurk: Rodney Bel mist in de slotfase nog een grote kans voor de Amsterdammers.

Ook JOS Watergraafsmeer kreeg via invaller Rodney Bell in de tachtigste minuut een geweldige mogelijkheid om JOS Watergraafsmeer de overwinning te bezorgen, maar hij schoot in vrije positie hoog over. Een treffer zou gezien het spelbeld ook te veel van het geode zijn geweest.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.