JOS middels Velsen moeizaam naar volgende ronde

Verliezen finalist JOS Watergraafsmeer is weer een ronde verder in de strijd om de districtsbeker. Op Sportpark Drieburg werd Velsen door een makkelijk gegeven penalty met 1-0 verslagen. Maurice Renger benutte dit buitenkansje.

JOS begon goed aan de wedstrijd. Binnen één minuut was het eerste schot op doel al gelost toen Richmond Bossman na een goede actie keeper Randy Eijkelenboom probeerde te verschalken. Tien minuten later kreeg diezelfde Bossman weer een goede kans om de score te openen. Na een goede voorzet van Ian Keith Refos kopte Bossman de bal op goal maar weer wist Eijkelenboom de bal uit het doel te houden.

JOS had in de eerste helft veel meer balbezit dan de bezoekers maar wist de defensie van Velsen maar mondjesmaat te doorbreken. Beide teams speelden hoogwaardig voetbal waarbij de bal gemakkelijk van voet naar voet ging. Toch wisten beide teams maar sporadisch kansen te creëren waardoor het vooral een schaakspel op het middenveld werd. JOS was de bovenliggende partij en de grootste kansen in de eerste helft waren dan ook voor de thuisclub. Bossman die na een half uur spelen van de rechterkant naar de linkerkant van het veld was verhuist werd door Refos gelanceerd maar keeper Eijkelenboom was op tijd uit zijn doel om het schot te pareren en vlak voor rust was het opnieuw Bossman die de bal net naast de goal schoot.

20141019_154027

Vlak na rust was het Velsen dat voor het eerst echt gevaarlijk werd. Tim Groenewoud en Henk Swier hadden in de eerste helft al een kleine kansje gekregen maar het was Ronnie Nolles die de diepte in werd gestuurd en zijn schot gered zag worden door Colby Harmon.

Na ruim vijftig minuten voetbal werd JOS-aanvoerder Maurice Renger na een uitstekende actie tegen de grond gewerkt waardoor JOS in een gevaarlijke positie een vrije trap mocht nemen. De vrije trap van Renger kwam vervolgens tegen de hand aan van Nolles die zijn gezicht beschermde maar toch koos scheidsrechter van der Eijk ervoor om de bal op de stip te leggen. Renger schoot de bal vervolgens goed in waardoor JOS door een cadeautje van de scheidsrechter op een 1-0 voorsprong wist te komen. Een paar minuten later is er een duel tussen JOS-keeper Harmon en Steven van Wees waarbij de Bruijne de bal laat vallen en Henk Swier de bal tegen de touwen schiet maar de scheidsrechter keurt de treffer af tot grote frustratie van Velsen.

In de slotfase mocht Erik Metgod iets eerder gaan douchen dan zijn teamgenoten na een grove overtreding op Erik Piket waarbij scheidsrechter van der Eijk een volledig terechte rode kaart trok.  Met een prachtig afstandsschot was het Martin Wal die Velsen nog bijna langszij schoot maar na de rode kaart was het vooral JOS dat nog wat kansen kreeg maar de kopballen van Alex de Bruijne en Patrick Lokken ging niet in het doel.

JOS wint uiteindelijk volledig terecht van Velsen maar werd hierbij wel geholpen door de scheidsrechter die de bal gemakkelijk op de stip legde. JOS was negentig minuten de bovenliggende partij maar had uiteindelijk teveel moeite om de defensie van Velsen te doorbreken.

Verslag Jurgen Boegborn
Foto Marco Hoogkamer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)