Home / Algemeen / JOS mist veel kansen, maar wint wel bij Leonidas

JOS mist veel kansen, maar wint wel bij Leonidas

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer drie belangrijk punten weten te pakken tegen het Rotterdamse Leonidas. Ondanks het missen van een aantal grote kansen pakte de Amsterdammers dankzij een doelpunt van Maurice Renger toch de volle buit (1-0).

Ondanks dat Leonidas pas een punt had verzameld was er van onderschatting geen sprake bij de ploeg van Sander Middelbeek. Zonder topscorer Patrick Lokken, hij keerde te laat terug van vakantie, hadden de Amsterdammers moeite om het net te vinden. JOS startte fanatiek en nam direct het gewicht van de wedstrijd op haar schouders.

Een vrije trap van Alex de Bruijne is het eerste echte gevaar van de wedstrijd. Leonidas moest het hebben van een snelle omschakeling en dode spelmomenten, maar doelman Mitchel Dijkstra, die de geblesseerde Colby Harmon verving, kwam nauwelijks in de problemen. De grootste kans is voor Tom de Lange, die Lokken in de spits verving, die de wedstrijd open kon breken, maar de gelegenheid spits zag zijn bal net langs de verkeerde kant van de paal rollen.

Na een matige eerste helft op een troosteloze accommodatie is het Ian Refos die direct aan het begin van de tweede bedrijf een grote kans om zeep helpt. Ook de teruggekeerde Richmond Bosman weet niet te scoren als zijn inzet op de lat beland. Omdat JOS maar niet weet te scoren blijft het aan de andere kant ook oppassen.

Puntverlies is echter geen optie voor de Amsterdammers dus doen ze er nog een schepje bovenop. Leonidas staat steeds onder druk en komt daar ook niet meer onder vandaan. Uiteindelijk wordt dat beloond. Na goed doorzetten van Bosman kan aanvoerder Maurice Renger in tweede instantie de winnende treffer binnen schieten.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma

Met dank aan Marco Hoogkamer
Archief foto Martin van Zurk: Maurice Renger scoorde ook in de thuiswedstrijd tegen Leonidas

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!