JOS moet genoegen nemen met punt tegen De Meern na totale offday

JOS/Watergraafsmeer is slecht aan de tweede seizoenshelft begonnen in de Hoofdklasse A. Tegen De Meern was er een collectieve offday. Met de 3-3 eindstand mocht de ploeg van Roy van de Mije zijn handen dichtknijpen, alhoewel er zelfs nog een overwinning in zat.

De Meern, dat voorlaatste staat, was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. JOS-trainer Roy van der Mije was na afloop duidelijk over het spel van zijn ploeg. “Bij mij overheerst meer kwaadheid dan teleurstelling. Ik vind wat JOS vandaag heeft neergezet echt ver beneden elk niveau. Ik heb niet één speler gezien die er bovenuit stak. Niet één. Persoonlijke duels werden verloren. Ik zag geen beleving. Af en toe bij momenten wel. Maar over 90 minuten heb ik het niet gezien. Dat zag je bij De Meern wel.”

Foto HAV | Kesly den Haag, hier in duel met Clayton Karsari, scoorde in extremis de gelijkmaker

Grote kansen waren er niet in de eerste helft. De Meern was dreigend met veel corners. Belangrijkste wapenfeit in de openingsfase was een schot van linksbuiten Tom van der Linden. Keeper Raymond Dirven tikte de bal uit de bovenhoek.

Na ruim twintig minuten kwam uit het niets de openingstreffer voor de thuisploeg. Een onschuldig schot van afstand van Alex de Bruijne werd gepromoveerd tot doelpunt door een blunder van De Meern-doelman Twan Verweij. Het was een doelpunt waar JOS eigenlijk geen recht op had. Een paar minuten later lag de bal alweer aan de andere kant er in, door een bekeken schuiver van Irak Asad.

Foto HAV | Een kopbal van Patrick Lokken werd niet gevaarlijk

Even leek JOS wakker te zijn geworden en kreeg het een paar kansjes via Patrick Lokken. Maar het waren de bezoekers die op slag van rust de leiding namen. Een voorzet van Van der Linden werd gemist door Jordy Stins, maar niet door JOS-verdediger Clayton Karsari. Hij werkte de bal ongelukkig achter Raymond Dirven. De Meern ging daardoor verdiend de rust in. “Dat je met een mazzel op 1-0 voorkomt zou een stimulans moeten geven. Dat gebeurde totaal niet en je laat je volledig het kaas van het brood eten. Heel slecht”, aldus Van der Mije.

Het spelbeeld in de tweede helft niet anders. De Meern was de betere ploeg, zonder dat het heel veel kansen kreeg. JOS bleef slordig spelen met veel onnodig balverlies. De Meern-spits Kesly den Haag schoot de bal van een meter of twintig op de lat. Aan de andere kant was er een mooie volley van Alex de Bruijne die een metertje naast ging.

Foto HAV | Alex de Bruijne tikt van dichtbij de 2-2 binnen

Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Van der Mije bracht vleugelspelers Poyraz en Schaap. Het wierp zijn vruchten af. Na goed doorzetten van Poyraz op rechts kon Alex de Bruijne van dichtbij zijn tweede van de middag maken. De thuisploeg kwam in de blessuretijd zelfs op voorsprong door een schot in de verre hoek van Ian Refos en leek het zelfs de drie punten te gaan pakken. “Dat was echt tegen alle verhoudingen in geweest”, vond ook Van der Mije. Het gebeurde ook niet. Den Haag zorgde met een mooi schot voor het meer dan verdiende punt voor De Meern.

Foto HAV | Ian Refos juicht na zijn treffer

Waar de totale off day van JOS vandaan kwam kon Van der Mije niet verklaren. “Dat is een fenomeen dat je nooit kan verklaren. Er zaten wel momenten bij dat we er uit kwamen en dat we er doorheen voetbalden, maar voor de rest heb ik het niet gezien. Bij de spaarzame momenten, de gelijkmaker en de 3-2 waren goede momenten. Maar voor de rest was het schandalig. Een schandalige vertoning.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de hoofdklasse A.

Verslag en foto’s: Koen Vanhellemont