Foto Martin van Zurk: Sander Hoffman is eerder bij de bal dan Ian Refos

JOS moet zich zorgen gaan maken na nederlaag tegen Nieuwerkerk

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer op eigen veld een beschamende nederlaag geleden tegen het laag geklasseerde Nieuwerkerk. De ploeg van Sander Middelbeek verloor met 1-2 en zag Maurice Renger een strafschop missen.

Omdat de concurrentie ook de nodige punten laat liggen valt de nederlaag te overzien, maar winst had de Amsterdammers een stuk meer rust gegeven. Met wedstrijden tegen De Dijk, Westlandia en OFC voor de boeg ziet het er voorlopig niet rooskleurig uit. Aanvoerder Maurice Renger: “Jullie hoeven je nog geen zorgen te maken, maar het is natuurlijk wel zo dat we nog wat punten moeten pakken.”

Foto Martin van Zurk: Maurice  Renger laat vanaf elf meter de kans op de gelijkmaker liggen
Foto Martin van Zurk: Maurice Renger gelooft in een goede afloop van de competitie

Bij een 2-1 achterstand mocht Renger aanleggen vanaf elf meter nadat Tom de Lange door Ali Benomar opzicht naar de grond werd geduwd. De normaliter zo trefzekere Renger zag zijn inzet worden gestopt door Sander Hoffman. Renger: “Ik schiet hem altijd in de andere hoek, maar ik had van te voren al besloten een keer de andere hoek te kiezen. Ik denk dat ik zo in de kleedkamer maar mijn excuses ga aanbieden.”

De gemiste strafschop was niet de enige kans die JOS onbenut liet. Zo kregen in de laatste twintig minuten Lokken (kopbal en omhaal), Tom de Lange van dichtbij en Alex de Bruijne ook genoeg mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Aan de andere kant verzuimde Mitchell Hendriks en Assad el Harti de wedstrijd te beslissen.

Foto Martin van Zurk: Roy Bussman kon ook niet voor een ommekeer zorgen
Foto Martin van Zurk: Roy Bussman kon ook niet voor een ommekeer zorgen

Zo ver had het echter helemaal niet hoeven komen. JOS opende sterk en domineerde de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Lokken verzuimde Hoffmann te kloppen na een kwartier spelen en Renger kwam een teenlengte te kort om de score te openen. Daarna zakte het niveau van de Amsterdammers na een bedenkelijk niveau. Slordig en veel te weinig gretigheid zorgde voor de ommekeer. Vlak voor rust zorgde dat voor de 0-1 nadat doelman Dijkstra te lang aarzelde om uit te komen.  Nasi Soyturk zorgde voor de 0-1.

Foto Martin van Zurk: Patrcik Lokken glijdt de 1-2 binnen op aangeven van Richmond Bossman
Foto Martin van Zurk: Patrcik Lokken glijdt de 1-2 binnen op aangeven van Richmond Bossman

Na rust leek het al snel gedaan met de ploeg van Middelbeek. De ingevallen Netteb was niet bij de les en na een voorzet van Soyturk kon remco Langeveld simpel de 0-2 binnen schieten. De hoop was echter snel terug toen Lokken, op aangeven van Bossman, binnen drie minuten voor de 1-2 zorgde. Het geloof was terug op een goed resultaat, maar het bleef bij geloven want die gelijkmaker viel dus niet.

JOS blijft op de negende plaatst staan, maar heeft slechts drie punten voorsprong op de nacompetitie plek. Klik hier voor de stand in de zondag hoofdklasse

Foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!