Home / Algemeen / JOS na strafschoppen pas langs Argon, Lokken wilde niet nemen!

JOS na strafschoppen pas langs Argon, Lokken wilde niet nemen!

JOS Watergraafsmeer heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de kwartfinale van de districtsbeker bereikt. Zaterdag tweedeklasser Argon werd na het nemen van strafschoppen verslagen. In Mijdrecht wilde Argon-icoon ,en nu speler van JOS, Patrick Lokken geen strafschop nemen.

Lokken werd in Mijdrecht als held onthaald. Meer dan tien jaar was  hij actief voor het eerste zondagelftal. Afgelopen zomer nam hij noodgedwongen afscheid omdat Argon besloot te stoppen met prestatie voetbal op zondag. Zijn huidige trainer Sander Middelbeek zag hoe Lokken met een dubbelgevoel rond  liep in Mijdrecht. Middelbeek: “Als je ziet wat een waardering Lokken in Mijdrecht krijgt, dat is niet normaal. Hij lijkt wel een soort half god. Hij heeft daar ook zoveel gepresteerd. Ze hebben zo veel respect voor hem. Het was prachtig om te zien. Je merkte ook aan hem. Hij was anders dan normaal. Dat was heel speciaal voor hem.”

Lokken

De koploper van de zondag eerste klasse kon niet echt imponeren tegen Argon. Op een zeer slecht bespeelbaar veld (Middelbeek: “Ze hadden expres niet gerold om het ons lastiger te maken.”) was er van goed voetbal nauwelijks sprake. JOS, dat duidelijker beter was,  kreeg in de eerste helft welgeteld twee kansen.  Paul Bekker had en strafschop moeten krijgen en Arthur van Meetelen kreeg een mogelijkheid na een overstapje van Bossman. Argon wilde alleen de nul houden en was amper op de heft van JOS te vinden.

argon jos 3

Na rust werd het er niet beter op. Middelbeek: “Het was huilen met de pet op”. Er viel precies een kans te noteren: Een kopbal van Lokken. Misschien maar goed voor de aanvaller dat hij niet scoorde, anders had hij zich misschien wel schuldig gaan voelen. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen over wie er door zou gaan naar de kwartfinale.

Voor Patrick Lokken (tweede van rechts) was het een zeer bijzondere wedstrijd
Voor Patrick Lokken (tweede van rechts) was het een zeer bijzondere wedstrijd

Middelbeek: “ Niemand wilde een penalty nemen. Lokken zei als eerste dat hij niet wilde. Terwijl hij normaal altijd vooraan staat. Het was echt puzzelen wie er wilde.” De vaste penalty-nemer Maurice Renger miste tot overmaat van ramp de  eerste de beste strafschop. Doelman Martijn Middelbeek, die de bekerwedstrijden maag keepen, stopte de derde van Argon. Verder bleef iedereen foutloos dus stond het na tien strafschoppen 4-4.

Na veel overleg was het uiteindelijk Wessel Westerhof die de zesde strafschop voor JOS nam. Bekker, Lokken,  Ter Haak, niemand wilde. Westerhof schoot goed binnen.  De ervaring van doelman Middelbeek besliste uiteindelijk de serie. Na veel intimidatie bracht hij de speler van Argon voldoende uit zijn concentratie en stopte vervolgen zijn strafschop. In de kwartfinale mag JOS Watergraafsmeer het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen AFC 2 en Alliance’ 22. Die wedstrijd wordt vanmiddag gespeeld.

RTV Amstelveen volgde Paytrcik Lokken tijdens dit duel. De reportage over Lokken zijn vanaf maandag 10 maart te zijn op de lokale zender of via www.rtvamstelveen.nl

Klik hier voor het complete overzicht van het bekertoernooi.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)