JOS heeft tegen OFC eindelijk de scheidsrechter mee

In de zondag hoofdklasse is het duel tussen OFC en JOS Watergraafsmeer in 1-1 geëindigd. De bezoekers eindigden het duel met tien man, maar mochten hun handen dichtknijpen dat scheidsrechter Ten Horn in de 93ste minuut een 100% handsbal niet bestrafte met een strafschop voor OFC.

De officiële speeltijd zit er al op als Dave Hertog van de linkerkant een vrije trap mag nemen. De bal daalt in het zestienmetergebied en Raynick Damasco slaat de bal met zijn arm weg. Scheidsrechter Ten Horn geeft aan dat de bal op zijn arm kwam, maar geeft vervolgens een vrije trap aan JOS omdat hij, zo zegt hij na afloop, eerste een overtreding van OFC had gezien. De beelden (maandag te zien in onze wedstrijden van de week) laten zien dat daar geen sprake van is.

Foto Martin van Zurk: Maurice Renger wordt op de huid gezeten door Mike Brantjes

JOS-trainer Sander Middelbeek: “Dit was een zuivere strafschop, dat kan ik niet ontkennen. Het was echt hands. Gelukkig zit het ons nu een keer mee want de afgelopen kregen wij ook zuivere strafschoppen niet toegekend.” En zo ontsnapte JOS dus aan een nederlaag. Eentje die overigens, gezien de werklust van JOS, niet verdiend geweest zou zijn. OFC is al weken bezig met de nacompetitie en lijkt voor de resterende wedstrijden niet echt gemotiveerd. Dat was dan ook duidelijk te zien aan het spel. OFC wilde niet en JOS kon niet meer dan hard werken.

Imdat Ilguy: “Straks moeten we er staan, maar dat duurt nog zes weken. Je ziet toch dat het in de hoofden van de spelers zit. Ik heb dan ook weinig positieve dingen gezien vandaag.” OFC speelde, op de geblesseerde Pius Ikedia na, met de vaste elf maar kon dus geen vuist maken.

Foto Martin van Zurk: Ian Refos op weg naar de 0-1

Halverwege de eerste helft kwam JOS op voorsprong. Een diepe bal van Richmond Bossman zette Ian refuus alleen voor doelman Danny Been. De aanvaller, die de bal niet echt goed raakte, wist moeizaam tot scoren te komen (0-1) maar hij zat wel. Drie minuten later was het echter al weer gelijk. Een voorzet van Marijn Sterk werd door Mohamed Cherif achter doelman Colby Harmon gewerkt (1-1).

Foto Martin van Zurk; Stefan Schipper komt hoog , maar ziet zijn kopbal van de lijn gehaald worden

De wedstrijd kabbelde, ook na rust, gestaag voort. Het was voor de neutrale toeschouwer allemaal erg gezapig wat er op de mat werd gelegd. Stefan Schipper, de vervanger van de geschorste Lokken, zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald en aan de andere kant kwam JOS niet echt in gevaar. De Amsterdammers leken nog voor de winst te gaan, maar toen Tom de Lange tien minuten voor tijd wegen het wegtrappen van de bal zijn tweede gele kaart kreeg was die aanvalsdrang snel verdwenen.

De niet gegeven strafschop in de blessuretijd zorgde nog wat voor wat commotie, maar voor de rest was het een wedstrijd om snel te vergeten. Al zal JOS het puntje stevig koesteren in de strijd tegen degradatie. Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de zondag hoofdklasse. Maandag een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.