JOS pakt broodnodige punten tegen DHC

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer, de ploeg van Sander Middelbeek, een hele belangrijke overwinning geboekt. Tegen DHC kopte Alex de Bruijne vlak voor de tijd rustig de vierde Amsterdamse treffer tegen de touwen (4-3).

DHC begon goed aan de wedstrijd onder leiding van ex profspeler Romano Denneboom. Met gevarieerd aanvalsspel brachten ze de JOS Watergraafsmeer defensie in de problemen. Maar echt tot een doelrijpe kans kwamen zij niet. Daarentegen was de JOS Watergraafsmeer aanval veel doeltreffender. Het was ook JOS Watergraafsmeer die via Maurice Renger de score in de veertiende minuut opende. Uit een voorzet van Richmond Bossman was het Patrick Lokken die de bal terug legde op Maurice Renger, hij aarzelde geen seconde en schoot de bal hard in de rechter hoek, onhoudbaar voor keeper Mark Smith.

Lokken haalt uit

Maar zes minuten later was het Van Oeveren die uit een goed opgezette aanval alweer gelijk maakte. Lang had DHC er geen plezier van want twee minuten later maakte Paul Bekker met een kopbal de 2-1. DHC bleef goed voetbal spelen en wilde voor de rust de stand weer gelijk trekken en dat lukte via Tromp. Op slag van rust werkte hij de bal keurig binnen uit een voorzet. Het had zelfs op voorsprong kunnen komen, want diezelfde Tromp miste even daar voor een kans voor open doel. Beide ploegen konden zich op een welverdiende kop thee richten.

Na de thee bleef DHC de betere en gevaarlijkste ploeg maar beef de score uit voor de ploeg uit Delft. Het was JOS Watergraafsmeer die veel doeltreffender was. In de 65e minuut was het de goed spelende Patrick Lokken die JOS Watergraafsmeer weer op voorsprong bracht. Met een geplaatst hard schot schoot hij de 3-2 binnen.

image1

DHC bleef de betere ploeg en zette goed druk op de middenvelders van JOS Watergraafsmeer die zich bij tijd en wijle daar onder uit konden spelen. Het zag er voor JOS Watergraafsmeer helemaal goed  uit toen verdediger Levi Schipper door scheidsrechter Dam met een rode kaart werd weg gestuurd. Hij hield de doorgebroken Patrick Lokken vast en de wedstrijd leek gespeeld. Maar niets was minder waar want DHC bleef het initiatief houden.

image2

JOS Watergraafsmeer kreeg wel meer ruimte om aan te vallen en zo ontspon het laatste gedeelte van de tweede helft als een thriller. DHC kwam terug in de wedstrijd met een penalty gegeven door scheidsrechter Dam in de 75e minuut. De strafschop werd feilloos in geschoten door Lucas van Oeveren en liet keeper Mitchel Dijkstra kansloos. Het zag er dus naar uit dat deze wedstrijd werd afgesloten met een gelijkspel en daar leek DHC best vrede mee te hebben. Alleen dacht Alex de Bruijne in de 88ste minuut daar anders over want met een beheerste kopbal bracht hij JOS Watergraafsmeer de overwinning en liet DHC met lege handen achter (4-3).

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.