JOS pakt dankzij Lokken verdiend punt bij DHC

Zondag Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer is met een punt teruggekeerd uit Delft na de lastige wedstrijd tegen DHC. Een rake kopbal van routinier Patrick Lokken zorgde voor de ploeg van Sander Middelbeek voor de gelijkmaker op bezoek bij de nummer twee: 1-1.

De openingsfase was voor JOS, dat van DHC de gelegenheid kreeg om het initiatief te nemen. Verder dan een hard schot van Maurice Renger kwamen de Amsterdammers niet. Naarmate de eerste helft vorderde waren beide teams aan elkaar gewaagd. JOS-doelman Mitchel Dijkstra moest handelend optreden bij een hoekschop van Serhat Koksal en de rebound van oud-international Romano Denneboom. Aan de andere kant kreeg JOS/Watergraafsmeer een goede mogelijkheid, maar was de inzet van Ian Refos te zacht.

DHC - JOS

De kansen gingen over en weer. Er werd onder andere een poging van JOS van de lijn gehaald en meerdere keren werd het doel van de Delftenaren onder vuur genomen. In de tegenstoten liet JOS-doelman Mitchel Dijkstra zijn kwaliteiten zien. Vrijwel uit het niets was het vlak voor rust ineens 1-0 voor DHC. Djerreld Muntslag pikt de bal op na slecht uitverdedigen van de Amsterdammers en stelde Joren Tromp in staat om de score te openen.

In het begin van de tweede helft was DHC de betere ploeg en kon JOS/Watergraafsmeer het eigen spel niet meer oppakken. Een paar kansen voor de thuisploeg leverden echter geen doelpunt op. JOS kreeg de mogelijkheid zich terug in de wedstrijd te knokken. Lange tijd gaan de ploegen gelijk op en golfde het spel op en neer. In de slotfase vonden de gasten eindelijk de verdiende gelijkmaker. Eerst kon DHC-doelman Smith zijn doel nog schoon houden met een katachtige redding, maar tien minuten voor tijd moest hij buigen voor een knappe kopbal van Patrick Lokken op aangeven van Richmond Bossman: 1-1.