JOS pakt in slotfase toch nog volle buit tegen MSC

In de zondag Hoofdklasse heeft JOS/Watergraafsmeer haar koppositie weten vast te houden. De ploeg van Roy van der Mije verspeelde een 2-0 voorsprong maar zag uiteindelijk Richmond Bossman de 3-2 eindstand op het scorebord koppen.

JOS speelde een goede eerste helft en stuurde MSC van het kastje naar de muur. Al in de eerste tien minuten van het duel kreeg JOS twee enorme kansen om op voorsprong te komen maar zowel Patrick Lokken als Omar Limon wisten niet te scoren. Het lukte JOS uiteindelijk toch om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen na een goal van Ian Refos en in de 26e minuut was het Alex de Bruijne die met een kopbal de 2-0 wist te maken.

Foto Martin van Zurk: Ian refuus zet JOS op 1-0
Foto Martin van Zurk: Ian refuus zet JOS op 1-0

De Amsterdammers gingen vervolgens door met het creëren van kansen en MSC kon daar werkelijk niks tegenover zetten. Lokken en Refos kregen in het vervolg van de eerste helft allebei nog een goede mogelijkheid om de score verder uit te breiden maar uiteindelijk bleef JOS in de eerste helft steken op twee doelpunten.

Na rust veranderde het spelbeeld in rap tempo. MSC kwam al een razende uit de startblokken en had zag Justin Benjamins de bal al na een minuut in het netje leggen. JOS speelde aan het begin van de tweede helft totaal onherkenbaar en zag MSC de druk steeds verder verhogen. Het was uiteindelijk Jos Fidom die in de 58e minuut de gelijkmaker wist te produceren en de ruime voorsprong van JOS daarmee wist weg te werken.

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken in duel met Danny Bijlsma
Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken in duel met Danny Bijlsma

Benjamins kreeg vervolgens twee goede kansen om MSC zelf op voorsprong te brengen maar Colby Harmon bleek tot tweemaal toe een sta in de weg. Na deze onrustige fase wist JOS het tij weer te keren en ging de ploeg van Roy van der Mije steeds beter voetballen. Het was uiteindelijk invaller Richmond Bossman die na een assist van Lokken de bal van dichtbij tegen de touwen wist te koppen en daarmee alsnog drie punten uit het vuur wist te slepen.

Klik hier voor de actuele stand, het programma en de andere uitslagen in de zondag Hoofdklasse
Kijk morgen (maandag) bij ons op de site voor een uitgebreide samenvatting van het duel

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s Martin van Zurk

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)