JOS schiet weinig op met punt in Huissen

JOS/Watergraafsmeer blijft nog altijd op koers voor directe handhaving in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Roy van der Mije moest in Huissen met een punt genoegen nemen tegen concurrent RKHVV en houdt daarmee de nacompetitiestreep onder zich. Omar Limon tekende voor de enige Amsterdamse treffer: 1-1.

Vorige week slaagde JOS erin om in de slotfase nog de volle buit te pakken tegen Alverna, dat kunststukje kon het nu niet herhalen tegen RKHVV. “Wij waren sterker, maar geven iets te makkelijk het tegendoelpunt weg. Zij hebben één kans gehad en die was meteen raak”, vond Limon. Na ruim een half uur opende hij de score door ter hoogte van de hoek van het strafschopgebied naar binnen te draaien en de opspringende bal hard in de verre hoek te schieten: 0-1.

“In de tweede helft kregen wij een paar mogelijkheden waarbij het net niet helemaal goed liep om kansrijk te zijn. We moeten de 2-0 maken om de wedstrijd op slot te gooien.” Dat deed JOS niet en daar maakte RKHVV gebruik van. Halverwege de tweede helft slaagde de thuisploeg erin om op gelijke hoogte te komen. Invaller Irey Sadal kreeg genoeg ruimte om uit een dieptepass van Danny Bosch de 1-1 binnen te schuiven. JOS probeerde alsnog iets te forceren om er met de drie punten vandoor te gaan, maar kon slechts weinig gevaar uitrichten op het doel van RKHVV. Bovendien eindigden de Amsterdammers met tien man vanwege een rode kaart voor Raynick Damasco.

Met het ene punt verandert er weinig onderin de afdeling. De ploeg van Roy van der Mije blijft twaalfde staan en heeft nu nog één punt voorsprong op de nacompetitiestreep. Volgende week ontvangt JOS het allang gedegradeerde Dieze West, dat met 0-8 onderuit ging tegen SWZ Boso Sneek. Limon: “Maar ik waak voor gemakzucht. We moeten scherp blijven en deze wedstrijd eerst zien te winnen. Toch blijf ik erbij dat wij goed genoeg zijn om ons direct te handhaven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)