Foto Martin van zurk: Maurice Renger

JOS sluit 2015 af met een nederlaag tegen RKAVV

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer het jaar niet winnend af weten te sluiten. De ploeg van Sander Middelbeek verloor op Sportpark Drieburg met 0-2 van RKAVV. Daarmee sluiten de Amsterdammers het eerste deel van de competitie af op de achtste plaats.

Een half uur speelde JOS Watergraafsmeer een redelijke wedstrijd, maar was het in de afronding niet overtuigend genoeg. Daarnaast was scheidsrechter Puts van grote invloed op de uitslag met beslissingen die steeds in het voordeel van de ploeg uit Leidschendam uitvielen.

Foto Martin van Zurk

Zo werd Jos in de eerste helft een strafschop onthouden en kreeg RKAVV er in de tweede helft wel eentje ten onrechte. De beslissing van Puts was niet de enige oorzaak van de nederlaag, want de ploeg van Middelbeek kwam niet best voor de dag op de laatste wedstrijd van 2015.

De eerste kans van de wedstrijd was voor aanvoerder Maurice Renger, maar zijn schot ging over het doel van Kevin Jansen en een afstandsschot van Alex de Bruijne ging naast. De beste kans was voor Ian Refos. De snelle aanvaller ging alleen op Jansen af, maar verzuimde te scoren. De bezoekers waren veel doeltreffender. Na iets meer dan een half uur spelen kopte Jari de Jong de 0-1 binnen. Het bleek gelijk het keerpunt in de wedstrijd.

Bij JOS was duidelijk zichtbaar dat de motivatie wegzakte. Er werd minder fel gestreden om de bal en het gaf RKAVV daarmee juist het gevoel dat er wat te halen viel.

JOS probeerde het na rust vaak met lange en hoge ballen richting spits Patrick Lokken, maar die vond telkens geen aanspeelmogelijkheid en dus kwam doelman Jansen niet in de problemen. Verder dan een schot van De Bruijne, dat door Jansen knap werd gered, kwam JOS niet.

Door een blunder van scheidsrechter Puts die een overtreding van Roy Bussman bestrafte terwijl het juist Bussman was die werd aangetikt. Sjors Verhagen benutte dit buitenkansje en zorgde zo voor de 0-2. RKAVV kreeg zelfs kansen op meer maar Doelman Colby Harmon voorkwam erger door de bal van de voeten van Rowendy Schoop te plukken.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.