Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgt in de rebound voor de 1-1

JOS start seizoen, na veel moeite, met zege bij EDO

JOS Watergraafsmeer heeft de openingswedstrijd van het seizoen met 1-2 weten te winnen bij het Haarlemse EDO. De ploeg van Sander Middelbeek kwam eerst op achterstand, maar boog die uiteindelijk om in een zege. Patrick Lokken en Stefan Schipper scoorde voor de Amsterdammers.

Na een moeizame voorbereiding hebben de Amsterdammers drie belangrijke punten in de wacht weten te slepen. Dat was vooral te danken aan de strijdlust die de ploeg van Sander Middelbeek liet zien. EDO startte sterker en had de wedstrijd volledig onder controle al was Patrick Lokken dicht bij de openingstreffer toen hij doelman Heemskerk te ver voor zijn goal zag staan. Zijn schot, van heel ver, ging net over.

Foto Martin van Zurk: Roy Bussman was uitblinker aan de kant van de Amsterdammers
Foto Martin van Zurk: Roy Bussman was uitblinker aan de kant van de Amsterdammers

Na een kans voor Yasin Poraz was de beste kans voor EDO. Na een te zachte terugspeelbal van Teddy Janssen moest doelman Colby Harmon tot het uiterste gaan om een treffer te voorkomen.

Vlak na rust was het wel raak. Jeff Kemper schoot een makkelijk toegekende vrije trap op werkelijk prachtige wijze in de kruising. Onder leiding van aanjagers Lokken en Bussman ging JOS op jacht naar een treffer. Die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Patrick Lokken was er als de kippen bij om een door Heemskerk los gelaten bal binnen te tikken (1-1).

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgde voor de belangrijke 1-1
Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken zorgde voor de belangrijke 1-1

De druk van JOS nam steeds meer toe, zeker toen Soufyian Akmum wegens natrappen tegen Maurice Renger met het rood het veld moest verlaten. Het was uiteindelijk invaller Stefan Schipper (overgekomen van Hollandia) die in de 84sye minuut de Amsterdammers de zege bracht. EDO, dat de wedstrijd wegens een blessure ook nog een smet negen man moest eindigen, kwam uiteindelijk nog goed weg toen Renger vergat er 1-3 van te maken.

Foto Martin van Zurk: Stefan Schipper wordt gefeliciteerd na zijn winnende treffer
Foto Martin van Zurk: Stefan Schipper wordt gefeliciteerd na zijn winnende treffer

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)