JOS Watergraafsmeer 2 verliest van zichzelf en VVZ ’49

Ook het tweede elftal van JOS Watergraafsmeer is in de tweede ronde van de districtsbeker uitgeschakeld. Dinsdagavond was zaterdag eersteklasser VVZ ’49 met 1-3 te sterk voor de reserve Hoofdklasser, dat als laatste tweede elftal was overgebleven in de districtsbeker.

Als je in een wedstrijd vijf 100% doelkansen laat liggen, kan je geen wedstrijd winnen. Want JOS Watergraafsmeer was echt niet de mindere ploeg tegen deze zaterdag eersteklasser. Door ongeconcentreerd aan de wedstrijd en aan de tweede helft te beginnen, gaf men de wedstrijd snel uit handen. JOS Watergraafsmeer speelde niet slecht in tegendeel er werd verzorgd gevoetbald. Daar had VVZ ’49 best problemen mee, maar de gasten waren wel doeltreffender dan JOS Watergraafsmeer.

JOS Watergraafsmeer 2 - VVZ 49

Door zwak ingrijpen in de JOS-defensie, stond het na vier minuten al 0-1. Vanaf dat moment liep JOS Watergraafsmeer achter de feiten aan. VVZ’49 liet zich terug zakken in de verdediging en dat gaf JOS Watergraafsmeer de mogelijkheid weer in de wedstrijd te komen. Er werd echter slordig omgesprongen met de geboden kansen. JOS Watergraafsmeer had voor rust zeker drie doelrijke kansen om zeep geholpen, waardoor het 0-1 bij rust bleef, al was de thuisploeg de betere en had meer verdiend.

Maxim Stefels

Na rust was het hetzelfde liedje voor JOS. Binnen een minuut lag de bal door onoplettendheid in het doel van JOS Watergraafsmeer (0-2). Dat betekende nog niet dat de wedstrijd gespeeld was. Als je zoveel kansen kan creëren was er nog tijd zat om het tij te keren. Zeker toen Thierry van der Kooye in de zestigste minuut met een hakbal keeper Waals van VVZ’49 passeerde (1-2). Zou het dan toch gebeuren dat JOS Watergraafsmeer het schip kon keren? Nee, want 10 minuten later maakte VVZ’49 weer gebruik van knullig ingrijpen in de verdediging en herstelde de marge van twee doelpunten met de 1-3 voorsprong.

De eindsprint die JOS Watergraafsmeer er nog uit perste mocht niet meer baten. Zo kon VVZ’49 zich plaatsen voor de volgende ronde en was JOS Watergraafsmeer, net als het eerste team (na strafschoppen tegen De Dijk, red.) uitgeschakeld voor de beker.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!