Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer-basisklant Floris Burgers maakt een overstap binnen Amsterdam

JOS Watergraafsmeer-basisklant Floris Burgers maakt een overstap binnen Amsterdam

Floris Burgers verlaat JOS Watergraafsmeer aan het einde van het seizoen. Na de zomer speelt hij op een niveau lager bij Swift dat de komende jaren mooie ambities heeft.

Sinds de zomer van 2020 komt Burgers uit voor JOS Watergraafsmeer. Daar heeft hij het nog altijd uitstekend naar zijn zin, maar gedurende de kerst van 2021 begon het bij hem te prikkelen om een transfer te maken. Niet alleen wilde hij graag op zaterdag voetballen, ook leek het hem prettiger om over het seizoen genomen wat minder wedstrijden te spelen. Bovendien leek het Burgers leuk om een vereniging uit te komen die de komende jaren grote stappen wil maken.

Hij besloot daarom contact op te nemen met Swift. “Van veel mensen hoor ik dat Swift een zeer gezellige club is”, vertelt Burgers. “Twee jaar geleden had Swift ook al interesse, dus ik had nog een contactpersoon bij die club. Daarom nam ik zelf contact op en ging ik met Swift in gesprek. Ik denk dat we goed bij elkaar passen en kijk er dan ook naar uit om aankomend seizoen bij mijn nieuwe club aan de slag te gaan.”

Burgers kijkt persoonlijk op een goede periode bij JOS Watergraafsmeer terug. Waar hij gedurende zijn eerste seizoen nauwelijks wedstrijden speelde voor de Amsterdammers, is hij dit seizoen goed in vorm. “Deze selectie heeft onwijs veel kwaliteiten en bestaat uit hele goede voetballers. Onze trainer (Cor ten Bosch, red.) krijgt het voor elkaar om iedereen zich goed te laten voelen en er een écht team van te smeden. Dat is geweldig om te zien.”

Gekeken naar zijn eigen prestaties is Burgers kritisch op zichzelf. “Ik ben geslaagd met een voldoende, maar zeker geen ruimvoldoende”, oordeelt hij. “Natuurlijk heb ik een basisplek veroverd en heb ik bij balverlies een waardevolle rol, maar op andere punten kon het beter. Zo vind ik dat ik meer in balbezit kan brengen en dat ik mijn ideeën over het voetbal nog meer had kunnen uitspreken.”

De komende weken zal hij zich volledig richten op de slotfase van het seizoen van JOS Watergraafsmeer, waarna zijn avontuur bij Swift van start gaat. “Deze zomer gaan er bij Swift wat jongens weg en komt er een nieuwe trainer, waardoor ik verwacht dat er veel frisse energie aanwezig zal zijn. Swift is heel ambitieus en wil volgend seizoen weer bovenin de Hoofdklasse meedoen. Bovendien wil het met meerdere systemen gaan werken. Hopelijk kan ik er een belangrijke rol in hebben.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!