JOS/Watergraafsmeer boekt nipte zege op DHSC

JOS/Watergraafsmeer heeft zaterdagmiddag een nipte overwinning geboekt. DHCS werd op Sportpark Drieburg met 1-0 verslagen. Tim Plemper groeide uit tot matchwinnaar. Zijn doelpunt na krap een kwartier spelen bezorgde JOS de volle winst.

De ploeg van scheidend trainer-coach Cor ten Bosch begon zwaar gehavend aan het duel maar had binnen enkele minuten al op voorsprong kunnen komen. Na een klein kwartier spelen kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Tim Plemper liep de bal binnen (1-0).

1-0 Tim Plemper

Na de openingstreffer lukte het JOS niet om door te drukken. Er kwamen over een weer kansen, maar voor JOS hadden de middenvelders en aanvallers het vizier niet op scherp. Richting de slotfase probeerde DHSC alsnog met een punt naar huis te keren, maar de ‘gehandicapte’ thuisploeg wist de 1-0 overwinning over de streep te trekken. DHSC werd getrakteerd op twee rode kaarten in de tweede helft (Tom de Klein en trainer-coach Ton Delfgou) door arbiter van der Velden. DHSC – de club van Wesley Sneijder – staat door het verlies weer op een degradatieplaats.

Drie punten voor JOS

JOS boekte daarmee een belangrijke zege in de strijd om de bovenste plaatsen. Ajax en Huizen wonnen eveneens met een minimaal verschil. JOS wacht de komende weken nog meerdere interessante potjes. Op 13 april uit bij SJC, op 20 april het thuisduel en derby tegen Ajax en zaterdag 4 mei uit bij Huizen. Zaterdag 11 mei opnieuw een onvervalste Amsterdamse derby; tegen Swift.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)