Home / Algemeen / JOS Watergraafsmeer dankt Amstelveen en plaatst zich voor de nacompetitie

JOS Watergraafsmeer dankt Amstelveen en plaatst zich voor de nacompetitie

In Amsterdam-Oost heeft promovendus JOS Watergraafsmeer een knappe prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de nacompetitie. Het elftal van Richard Pel won zelf simpel met 8-2 van Haarlem-Kennemerland en hoorde na afloop dat Amstelveen haar sportieve plicht had voldaan tegen Real Sranang. Hierdoor eindigt JOS als vierde in zaterdag 3B en kunnen zij zich gaan opmaken voor een tweeluik met Opperdoes.

Succescoach Richard Pel was na afloop uiteraard een blij man. Pel: “Hier zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. We leken de nacompetitie al binnen te hebben, door een paar matige wedstrijden in een roerige tijd hebben we het onszelf nog lastig gemaakt. Maar uiteindelijk denk ik dat we het absoluut verdiend hebben.”

Pel

Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd was het scenario voor JOS simpel. Er moest zelf gewonnen worden van Haarle-Kennemerland en Real Sranang mocht geen punten behalen tegen kampioen Amstelveen.

Het duel op sportpark Drieburg was eigenlijk geen moment een echte wedstrijd. De gasten uit Haarlem, nog vol in de strijd tegen degradatie, moesten in de derde minuut namelijk al met tien man verder. Randy Hendriks kwam veel te hoog en onbesuisd in op Timon Box waarna de scheidsrechter geen moment twijfelde en de rode kaart trok. Na deze uitsluitende prent liep JOS snel en simpel uit naar een ruime voorsprong. Dankzij twee treffers van Raoul Henar en doelpunten van Dennis Eier en Nico Roet gingen de Amsterdammers met een zeer comfortabele 4-0 stand rusten. In de tweede helft schoot JOS opnieuw vier keer raak. Dennon van Rossum, Tim van Eijden, opnieuw Dennis Eier en Robin Voorn waren na rust de doelpuntenmakers. Doordat Haarlem via Job Welling en Rudy Nicola twee keer wist te scoren eindigde het duel in een ruime 8-2 overwinning voor de thuisclub.

3

Doordat Amstelveen met 2-6 bij Real Sranang won is de ruime zege voldoende voor een plek in de nacompetitie. JOS-trainer Richard Pel dicht zijn elftal zeker kansen toe in de wedstrijden voor promotie naar de tweede klasse. Pel: “Tuurlijk hebben we kans in de nacompetitie. Wij gaan altijd voor het hoogste en hopen natuurlijk te promoveren naar de tweede klasse. Als dit zou gebeuren denk ik dat mijn ploeg ook op dat niveau een rol van betekenis kan gaan spelen.”

4

Aankomende zaterdag speet JOS Watergraafsmeer in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Opperdoes, een van de periodekampioenen uit 3A. Kijk voor alle uitslagen, het programma en de eindstand op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Klik hier voor het schema van de nacompetitie

Foto’s Martin van Zurk
Verslag Siem Kannekens