JOS Watergraafsmeer delft onderspit tegen VC Vlissingen

Na twee overwinningen op rij heeft JOS Watergraafsmeer niet weten te winnen van mede-promovendus VC Vlissingen. In een niet al te beste wedstrijd in de zondag Hoofdklasse moest de ploeg van Sander Middelbeek het onderspit delven tegen VC Vlissingen: 0-1. Josimar Pattinama was voor de gasten met een onhoudbare vrije trap de matchwinner.

De eerste helft was het Vlissingen die zich aanvallend het meest liet zien voor het strafschopgebied van JOS-doelman Mitchel Dijkstra, maar echt gevaarlijk waren hun acties niet. De aanvallen van Vlissingen waren te onnauwkeurig om de verdediging van JOS Watergraafsmeer in de problemen te brengen. Aanvallend kon JOS ook niet echt potten breken met slordig spel. Het bleef beperkt tot schoten van Paul Bekker (net over het doel) en een halve volley van Maurice Renger die over en naast het doel ging.

JOS - VC Vlissingen

Na rust probeerde JOS Watergraafsmeer met wat meer druk naar voren te spelen en dat resulteerde in wat meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Met name Paul Bekker kreeg wat goede kansen, alleen stond zijn vizier niet op scherp. Vlissingen, onder aanvoering van uitblinker Abdendi, heerste op het middenveld en creëerde goede mogelijkheden, maar ook de spitsen van Vlissingen waren slordig in de afwerking. Toch kwamen zij in de 66ste minuut op voorsprong. Doelman Dijkstra werd door een onhoudbare vrije trap van Josimar Pattinama gepasseerd (0-1).

JOS - VC Vlissingen

JOS Watergraafsmeer had nog een half uur de tijd om wat aan de achterstand te doen. Goede kansen kwamen er voor achtereenvolgens Paul Bekker, Alex de Bruine en de grootste kans voor Aldin Mehanovic. De spanning liep op en zo ook werd de strijd harder. En dat resulteerde in gele kaarten en zelfs een rode voor Richmond Bossman, zijn tweede van de middag. De 0-1 bleef op het scorebord staan. Hierdoor staat JOS Watergraafsmeer na zes wedstrijden op een achtste plaats in de zondag Hoofdklasse A.

Verslag & foto’s: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!