Doelpoging Patrick Lokken

JOS Watergraafsmeer doet goede zaken in Hoorn

JOS Watergraafsmeer is door de tweede overwinning op rij naar de vijfde plaats in de zondag Hoofdklasse geklommen. De ploeg van Sander Middelbeek was in Hoorn met 2-3 te sterk voor Hollandia. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft al op een riante 0-3.

Vooraf zag het er naar uit dat JOS Watergraafsmeer een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Met reactievoetbal creëerde JOS Watergraafsmeer enkele goede mogelijkheden en kwam niet echt in de problemen. De vernieuwde ploeg van Hollandia kon zich geen goede kans creëren en liet zich gelden met een paar afstandsschoten. In de zevende minuut was het voor JOS Watergraafsmeer al raak met een afstandsschot van uitblinker Arthur van Metelen (0-1). Even later was het Roy Bussman die van zo’n twintig meter de lat raakte.

Hollandia - JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer bleef de gevaarlijkste ploeg met scherpe counters. Bij een uitval via de rechterkant was het Richmond Bossman die de bal panklaar voortrok op het hoofd van Paul Bekker. Hij kopte tussen twee tegenstanders de bal fantastisch binnen (0-2). Al na elf minuten stonden de gasten op een 0-2 voorsprong, een droomstart voor JOS Watergraafsmeer die de wedstrijd onder controle had. Hollandia bleef wel de aanval zoeken maar was slordig in de afwerking. Even voor de rust was het Alex de Bruijne die uit een vrije trap de ruststand op 0-3 bepaalde.

Na de rust hetzelfde spelbeeld met een counterend JOS Watergraafsmeer en een krachteloos aanvallend Hollandia. Het zag er naar uit dat JOS Watergraafsmeer makkelijk naar een hoge score kon uit lopen. Paul Bekker schoot hard op de paal en in de rebound tikte Richmond Bossman de 0-4 binnen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Bossman. Aan de andere kant was het Kalvin Robert die een kwartier voor tijd uit een afgeslagen aanval de bal hard langs doelman Mitchel Dijkstra schoot (1-3).

Met wat extra wissels probeerde Hollandia de boel te forceren. Daar hadden zij in de 79e minuut met de hulp van scheidsrechter Brito Roque succes mee. Hij gaf een onterechte penalty aan de thuisploeg en die werd door Aanzi Hassan keurig ingeschoten. Met nog tien minuten te spelen werd het toch nog hectisch en was het af en toe pompen of verzuipen voor JOS Watergraafsmeer. Hollandia kwam alleen niet verder dan twee afstandsschoten. Hierdoor boekten de Amsterdammers een goede 2-3 overwinning in Hoorn.