JOS Watergraafsmeer doet zichzelf tekort tegen ADO’20

In de zondag Hoofdklasse is JOS Watergraafsmeer er niet in geslaagd om ADO’20 op de knieën te krijgen. Op Sportpark Drieburg waren de bezoekers uit Heemskerk met 1-4 te sterk. Door de nederlaag is het gat tussen beide ploegen gegroeid tot vijf punten.

JOS begon uitstekend aan de wedstrijd en maakte het ADO’20 in de beginfase meteen lastig. Het was dan ook niet verrassend dat de thuisploeg al na tien minuten op een 1-0 voorsprong kwam na een knap afgemaakte goal van Ian Keith Refos.

06 december 2015-MAR_66352015-12-06

Hoewel beide ploegen moeite hadden met het creëren van kansen waren de grootste mogelijkheden in de eerste helft voor JOS. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam pas na 25 minuten toen een schot van Rick Neele op de buitenkant van de paal belande.

JOS maakte in het eerste bedrijf veel gebruik van lange ballen die door Patrick Lokken vakkundig werden doorgekopt op de komende mensen. Hoewel ADO’20 de onderliggende partij was probeerden de bezoekers via de counter toch nog voor gevaar te stichten. En dat lukte de uitploeg uiteindelijk ook. Na een corner was het Edwin Dekker die de bal richting de kruising kopte maar JOS-keeper Colby Harmon wist in eerste instantie nog redding te brengen. Toen de bal tijdens het uitverdedigingen uiteindelijk de hand van Alex de Bruijne beroerde kon de scheidsrechter niet anders de de bal op de stip te leggen. Doordat Dekker deze buitenkans wist te benutten kwam ADO’20 terug in de wedstrijd.

06 december 2015-MAR_66432015-12-06

Hoewel JOS tot aan het penaltymoment weinig had te duchten van ADO’20 kwamen de bezoekers na de rust herboren uit de kleedkamer. Toch was het opnieuw JOS dat via Roy Bussman een goede kans kreeg. Daarna kreeg ADO’20 steeds meer grip op de thuisploeg en kreeg de ploeg uit Heemskerk ook kansen. Eerst was het Clive Keus die met een schuiver Harmon probeerde te passeren en even later was het Gert Jan van Leiden die na een corner van Dekkers wel de 1-2 op het scorebord wist te brengen.

06 december 2015-MAR_66572015-12-06

Na de 1-2 ging JOS opportunistischer voetballen en daarbij kwam de ploeg van Sander Middelbeek minder goed uit de verf. Na een prachtig afstandsschot van Marcel Huisman gaf JOS de wedstrijd definitief uit handen. Middelbeek schoof De Bruijne nog naar voren en bracht ook nog Stefan Schipper in om een aansluitingstreffer te forceren maar verder dan een goed schot van Maurice Renger kwamen de Amsterdammers niet.

06 december 2015-MAR_67292015-12-06

ADO’20 legde de focus steeds meer op de verdediging en probeerde in de omschakeling de wedstrijd definitief te beslissen. Vlak voor tijd werd het lot uiteindelijk definitief bezegeld nadat Sven Bemtzen de bal achter Harmon wist te krijgen.

Hoewel JOS een goede eerste helft speelde lukte het de Amsterdammers niet om in deze goede periode het verschil te maken. Na de rust kreeg ADO’20 meer grip op het duel en waren de bezoekers uit Heemskerk wel dodelijk voor de goal waardoor JOS uiteindelijk met ruime cijfers werd verslagen.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Martin van Zurk