JOS - PURMERSTEIJN

JOS/ Watergraafsmeer en Purmersteijn delen de punten

Het competitieduel in de Vierde divisie tussen JOS/ Watergraafsmeer en Purmersteijn is zondagmiddag in een gelijkspel geëindigd. De Amsterdammers kwamen nog wel op 1-0, maar wisten die voorsprong uiteindelijk niet vast te houden: 1-1.

JOS - PURMERSTEIJN

Een sterke start leverde voor JOS een voorsprong op via een mooie counter en afgerond door Richie Owusa Ansah: 1-0. De eerste fase van de eerste helft was JOS baas in eigen huis. Nog voor er vijfenveertig minuten op de klok stond was het alweer gelijk, toen Danyl Plasmeijer de verdiende gelijkmaker mocht binnenschieten: 1-1. Een logisch gevolg van het achteruit lopen van de thuisploeg en een dominanter Purmersteijn, dat meerdere goede kansen creërden.

JOS - PURMERSTEIJN

Het publiek zag hoe Purmersteijn in de tweede helft nog steeds het overwicht had, maar minder kansen wist te creëren. Uiteindelijk viel er ook nog een indirecte rode kaart; een tweede gele kaart voor Hanne Hagary, na een relatief onbeduidend incident. JOS moest verder met tien in de allerlaatste fase. De beste kans was voor Milan Polman, wiens rebound werd gered door JOS doelman Bas ‘Bassie’ Schol. Al met al een terechte uitslag.

JOS - PURMERSTEIJN

Cor ten Bosch kon leven met de puntendeling. ,,Ik had iets meer van ons verwacht, maar op een gegeven moment lopen wij achter de feiten aan. Het uitvallen van Raymond Fafiani viel niet goed. Tel daarbij op dat wij nog enkele sterkhouders misten (Derre Kwee, Kevin Huijsman, Sam Nijpels, red.) dan ziet de wereld er even anders uit. Purmersteijn is een sterke ploeg, die vorig seizoen nipt naast de prijzen greep. Een gelijkspel was wel de verhouding, vond ik.”

JOS - PURMERSTEIJN

Collega trainer-coach Mo el Bouziani van Purmersteijn zag zijn ploeg matig starten en sterker eindigen. ,,We moesten duidelijk in de wedstrijd groeien. We gingen steeds beter spelen en kregen goede kansen in de eerste helft. We waren meer op de helft van JOS in de tweede helft. Ik vind dat wij verdienden om te winnen, ook gezien de kansen verhouding dat in ons voordeel was. Wat ontbreekt is dan een stukje kwaliteit in het aanvallende deel om de bal erin te schieten. Dat kun je niet alleen maar afdoen als pech voor ons of geluk voor JOS. Vergeleken met vorige week legden we nu wel veel energie in de wedstrijd. We hebben weinig wegeggeven. Dat stemt ons tevreden.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!