JOS Watergraafsmeer en Waterwijk verdelen de buit na enerverend duel

Op sportpark Drieburg in Amsterdam Oost moest JOS Watergraafsmeer in de zaterdag  derde klasse C opnemen  tegen ASC Waterwijk. Het werd een enerverend duel met veel fouten aan beide kanten maar ook met veel mooie momenten waarvoor de echte voetbal liefhebber naar de velden komt. De eerste helft was er een licht veldoverwicht voor de thuisclub die dan ook ,door toedoen van Waterwijk, op 1-0 kwam. Na de rust had Waterwijk de teugels in handen en kwam op 1-1 .
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het werd een lekkere wedstrijd tussen beiden teams die aanvallend waren ingesteld en daardoor viel er heel wat te genieten voor de toeschouwers. In de eerste vijf minuten was het wat aftasten maar niet veel later was er de eerste kans voor JOS dat via Rauol Henar de eerste kans had maar jammerlijk faalde. Waterwijk leek wakker geschud en beet goed van zich af en was Nicky Baggelaar dicht bij een treffer maar ook zijn inzet had geen succes. Na zo’n twaalf minuten was Waterwijk niet gelukkig middels Desmond Mensen die terug speelde op z’n keeper Wilco Mackaay maar deze was ook onderweg  en deze dan ook kansloos passeerde 1-0. JOS was hier niet rauwig om maar kreeg direct een Waterwijk te zien die snel het verschil wilde rechtzetten. In de twintigste minuut was er ook die kans maar vlak voor het vijandelijke doel werd er te slordig met de mogelijkheid omgegaan. JOS dat soms via de counter erg gevaarlijk was kon voor de rust het minimale veld overwicht niet in doelpunten omzetten, de kans was er zeker maar het bleef bij deze 1-0 stand tot de rust.

Na de thee kwam Waterwijk verrassend sterk uit de kleedkamer, diverse aanvallen golfde op het doel van de thuisclub en moest JOS/W doelman Michael van der Werf herhaaldelijk optreden en deed dat uitstekend. Ook JOS/W was dicht bij een treffer toen Rauol Henar vrij voor Wilco Mackaay kwam maar zijn poging ging naast. Hierna was het weer Waterwijk wat de klok sloeg en moest JOS zich beperken tot verdedigen met soms wat overtredingen. Voor de gasten kwamen er steeds meer kansen en kon Lucas van Amersfoort scoren maar het vizier stond niet op scherp. Ook de inzet van Appie Ghoudou miste niet veel later doel en bleef de thuisclub vooralsnog op de been. Coach Richard Pel van JOS/W. wisselde om zodoende wat onder de druk van Waterwijk uit te komen maar dit lukte niet echt en had Figri Ghoudou de gelijkmaker op z’n schoen maar zijn schot ging rakelings over het vijandelijke doel. Ook Quincy van Putten was dicht bij de gelijkmaker maar hier was de inmiddels geblesseerde JOS/W keeper van der Werf die redding bracht. Gelukkig kon de doelman( op kracht) de wedstrijd wel uitspelen.

In de 70e minuut moest hij dan wel zwichten toen Desmond Mensen (voor de rust ongelukkig met zijn terugspeelbal) uitstekend doorging en Nicky Baggelaar in staat stelde om de verdiende gelijkmaker in de touwen te schieten 1-1.

Nick Baggelaar zorgde namens Waterwijk voor de gelijkmaker

Hierna veel commentaar van beide partijen aan het adres van arbiter Kee die wat vreemde beslissingen nam, maar over de gehele wedstrijd een voldoende haalde. Wel moest hij aan twee kanten wat gele kaarten trekken maar het bleef verder binnen de perken. In de slotfase was Waterwijk nog steeds de bovenliggende partij maar zag geen kans om de verdiende 1-2 te scoren. De thuisclub  hield uiteindelijk toch stand al had in de slotfase Waterwijk ook geluk toen alweer Henar jammerlijk faalde en bleef het bij deze 1-1 stand  en kon JOS. gezien de tweede helft het meest tevreden zijn en had Waterwijk meer verdiend!

Coach Mark de Boer van Waterwijk vond dat zijn ploeg recht had op meer,”de eerste helft hadden we niets te mopperen maar na de rust waren we beter en hadden we veel kansen en verzuimde we te scoren!’. Collega Richard Pel van JOS/W. “als we voor de rust tweemaal scoren is dat normaal, na de rust waren we de weg kwijt en had het heel anders kunnen aflopen”.