JOS/Watergraafsmeer geeft punten in slotfase weg tegen AFC’34

Winterkampioen JOS/Watergraafsmeer is de tweede seizoenshelft in de zondag eerste klasse A stroef begonnen. Op eigen veld werd het 3-3 tegen laagvlieger AFC’34, dankzij twee late doelpunten van de bezoekers.

De Amsterdammers draaien het hele seizoen al goed en begonnen deze speelronde met vijf punten voorsprong op achtervolger Boshuizen. Ook vandaag leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van trainer Cor ten Bosch domineerde de eerste helft met goed spel. Grote kansen bleven echter uit en de bezoekers bleken gevaarlijk met hun uitvallen. Pas na ruim een halfuur spelen werd de score geopend door Reggie Schaap: 1-0. Ondanks het overwicht van de thuisploeg werd er ook met deze stand gerust.

“Het staat maar 1-0,” zag Ten Bosch halverwege de wedstrijd. “We spelen wel goed, maar het is een vervelende tegenstander, ze maken het ons wel lastig.” Dat bleek de oefenmeester goed gezien te hebben. Al na drie minuten in de tweede helft tikte Martijn Riemersma de bal voorbij JOS-doelman Colby Harmon, na slordig balverlies van de Amsterdammers. Twintig minuten lang bleef de stand gelijk, tot Hanne Hagary in de 68ste minuut alsnog de 2-1 op het bord zette. Tien minuten later volgde Allon Koene met de 3-1.

Zo leek de overwinning veiliggesteld. Tot de 85ste minuut: de bezoekers kregen een vrije trap, die door Sercan Yilmaz dwars door de muur binnen werd geschoten. Ineens leek er weer wat te halen voor AFC’34. En terecht: vlak voor tijd maakte Riemersma zijn tweede treffer door zeer fraai in de bovenhoek te schieten. Plotseling geconfronteerd met puntenverlies zetten de Amsterdammers nog aan voor de overwinning. Malcolm Esajas kreeg nog een grote kans op de winnende treffer, maar zijn inzet werd gekeerd door AFC-doelman Mike Wesselink. Daardoor bleef de 3-3 de eindstand.

“Zij krijgen misschien een onverdiend punt,” aldus Ten Bosch, die deze week zijn contract bij de Amsterdamse club met een jaar verlengde. De comfortabele voorsprong had volgens hem voldoende moeten zijn voor de drie punten. “Als je er drie maakt, moet je gewoon winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt