JOS/Watergraafsmeer grijpt nacompetitie in extremis na spektakelstuk tegen Hoogland

JOS/Watergraafsmeer was zaterdagavond volledig afhankelijk van wat er zich op andere velden zou gaan afspelen. Ajax moest zelf sowieso winnen van Huizen, de stadsgenoot slaagde. Maar, dat AFC’34 zou gaan verliezen van WV-HEDW lag minder in de lijn van de verwachtingen. JOS moest zelf ‘natuurlijk’ wel presteren tegen Hoogland.

JOS Watergraafsmeer heeft zich toch op wonderbaarlijke wijze in de nacompetitie gespeeld. In een enerverende wedstrijd tegen Hoogland kwam de ploeg van Cor ten Bosch van een 0-1 achterstand terug en won uiteindelijk met 5-2.

Eigen doelpunt

De Amsterdammers kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Bas Schol, via de paal en rug, nam Hoogland de leiding. JOS liet zich echter niet van de wijs brengen; Boris Santen zorgde al snel voor de gelijkmaker. Derre Kwee tekende kort daarna voor de 2-1.

Strafschop

Hoogland kwam na rust langszij via een prachtige lob over Bas Schol. De spanning was volledig terug, maar JOS toonde enorme veerkracht. De wissels pakten goed uit en na een lichte overtreding in het strafschopgebied schoot Boris Santen vanaf de stip de 3-2 binnen.

Druk op het doel van Hoogland

Hoogland leek daarna het heilige vuur kwijt te raken. Ayrton Dol viel in voor Tim Plemper, Sam Nijpels en Tony Tol zorgden voor extra defensieve stabiliteit. Jurre Duijn was met zijn dribbels een constante bedreiging en invaller Dol beloonde zijn invalbeurt met twee doelpunten.

Nacompetitie Derde divisie

JOS mag aanstaande woensdag 29 mei in Amsterdam tegen Staphorst (aanvang: 20.00 uur) en zaterdag 1 juni in Staphorst (14.30 uur) aantreden in de nacompetitie. De droom van promotie naar de derde divisie leeft weer. Cor ten Bosch stelt nog zeker één week zijn vertrek bij JOS uit: “Dit is de betere helft van het seizoen geweest. We hebben in de tweede helft tegen Hoogland fantastisch gespeeld. Het was na afloop een volksfeest in de kantine van JOS. Het was ook nog eens ladies-night, het kon even niet op.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de Vierde divisie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)