Home / slideshow / JOS Watergraafsmeer haalt kampioen Reggie Schaap terug van FC Lisse

JOS Watergraafsmeer haalt kampioen Reggie Schaap terug van FC Lisse

Reggie Schaap is na de zomer weer wekelijks in een shirt van JOS Watergraafsmeer terug te vinden. De 28-jarige aanvaller keert na een uitstapje van twee seizoenen bij FC Lisse weer terug in Amsterdam.

Schaap heeft intussen meerdere kinderen en een goedlopend bedrijf, waardoor de reistijd naar FC Lisse hem tegen begon te staan. Daarom besloot hij om een keuze te maken. “Ik had de situatie persoonlijk kunnen volhouden, alleen ik vond het belangrijk om mijn wekelijkse reistijd aan andere dingen te besteden. Twee jaar geleden was de situatie nog volledig anders, maar in de coronaperiode heb je natuurlijk ook tijd om na te denken. Dit leek mij het beste besluit.”

De buitenspeler heeft allerminst spijt dat hij in 2020 een transfer maakte naar FC Lisse. “Het eerste seizoen was uiteraard kort en niet zoals gepland, maar daarin had ik wel een mooie tijd met de spelersgroep. FC Lisse is simpelweg een fantastische club om jezelf zowel op persoonlijk als sportief vlak te ontwikkelen. In het tweede seizoen lukte het ons om kampioen te worden van de Derde Divisie. Dat was natuurlijk een geweldige prestatie.”

Door zijn ervaringen heeft Schaap het gevoel dat hij als een andere voetballer terugkomt. “In mijn eerste periode bij JOS Watergraafsmeer ben ik volwassen geworden en inmiddels heb ik veel meer ervaring op mijn cv. Mijn terugkeer voelt als thuiskomen. Veel vrienden spelen nog steeds bij de vereniging en het is simpelweg een gezellige club. Mijn doel blijft om zo hoog mogelijk te voetballen en onszelf verder te blijven verbeteren.”

Na zijn vertrek bij JOS Watergraafsmeer onderhield hij nog veel contacten binnen de vereniging. Toen de Amsterdammers hem belden met de vraag of hij terug wilde keren, maakte hij dan ook al snel het besluit. “Ik had diverse aanbiedingen van andere clubs, maar JOS kon ik niet afslaan. We weten wat we aan elkaar hebben en ik ga er alles aan doen om alle wedstrijden te spelen. Op mijn leeftijd denk ik zeker een toegevoegde waarde te kunnen zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)