JOS/Watergraafsmeer heeft aan zes minuten genoeg tegen Pancratius

Tegen eersteklasser JOS/Watergraafsmeer hoopte Pancratius op een stunt in de vierde ronde van de districtsbeker. Dat zat er niet in, want binnen zes minuten hadden de Amsterdammers al een 3-0 voorsprong te pakken. Het doelpuntenfestijn eindigde uiteindelijk in een 6-4 overwinning voor de ploeg van Cor ten Bosch.

Geen moment is het een echte bekerwedstrijd geweest. JOS/Watergraafsmeer vloog letterlijk over de Badhoevedorpers heen. Twee treffers van clubtopscorer Malcolm Esajas en eentje van Hanne Hagary brachten de thuisploeg in een zetel. “Ik dacht: dit wordt een monsterscore. Vreselijk. JOS is sterker, maar wij mogen niet zo snel met 3-0 achter komen”, zei Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn (oud-speler van JOS) over de dramatische start van zijn ploeg. “Na zes minuten was het klaar.”

Pancratius deed weliswaar iets terug via Thom Leenen, maar echt spannend werd het niet. Op dat moment speelde JOS/Watergraafsmeer eigenlijk al in een lagere versnelling. De thuisploeg kreeg genoeg kansen om verder afstand te nemen. Er viel slechts één doelpunt te noteren: Stefan Schipper stond als invaller voor de zieke Allon Koene pas enkele minuten in het veld toen hij vogelvrij de 4-1 binnen kon koppen.

Na de rust voltooide de spits met twee goals vlak achter elkaar zijn hattrick. In het laatste halfuur probeerde Pancratius zich te herpakken en de nederlaag iets draaglijker te maken. Dit tot ergernis van Ten Bosch. “Na de 6-1 gaat alles fout. We doen niks meer, sommige spelers schakelen niet meer om, we worden gemakzuchtig, de scheidsrechter (Roelof Luinge) gaat een beetje gek doen. Dan moet ik toch weer boos worden en die gasten wakker schudden.”

Diede Mentink en Bobby Bosma zorgden ervoor dat Pancratius terugkwam tot 6-3. Uiteindelijk bepaalde Ralf Fenne, na een vreemde strafschop, de eindstand op 6-4. Hijzelendoorn: “Ongeacht wat er de tweede helft ging gebeuren, moesten we in ieder geval voor elkaar blijven knokken. Daarna hebben we een redelijke pot gespeeld. We hebben het niet meer spannend kunnen maken, maar ons wel herpakt.”

Voor JOS/Watergraafsmeer was het ticket voor de laatste zestien al binnen; daar ging het Ten Bosch om. De Amsterdammers hebben een goede reputatie in de beker, met onder meer de bekerwedstrijd tegen Ajax in 2014 en afgelopen seizoen een plek in de halve finale. “Wij hebben in zo’n wedstrijd niets te winnen. Je moet gewoon door.” Dat is gelukt. “Nu hopen op weer een thuiswedstrijd.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.