JOS
Tony Tol geeft het voorbeeld: Tomeloze inzet

JOS/ Watergraafsmeer heeft schwung te pakken na BOL-thuis: ‘Invallers geven ons energie’

Cor ten Bosch kan weer lachen. Na een ellendig seizoen in de Derde Divisie afgelopen seizoen, is zijn JOS/ Watergraafsmeer de huidige competitie goed gestart. ,,We rekenen ons zeker niet rijk, maar naar beneden kijken wil ik niet meer.”

Tegenstander BOL speelde afgelopen seizoen nog een klasse lager. ,,Ik heb mijn jongens voor de wedstrijd vertelt dat wij eigenlijk aan onze stand verplicht zijn om van BOL te winnen. Uiteraard met alle respect, maar wij hebben een betere en meer ervaren selectie.”

Toch was de start gelijkwaardig. BOL trok zich terug, wat geen vreemde gedachte was. Bas Schol moest handelend optreden in een één tegen één situatie, anders was JOS op achterstand gekomen na twintig minuten. Na een goed half uur scoorde Martin Campbell de 1-0, op het snikhete kunstgrasveld in de Watergraafsmeer. Nauwelijks terug op eigen helft en de bal lag in het mandje bij JOS: Daniel Vos bracht BOL langszij: 1-1. In die fase kon het alle kanten op. BOL kreeg zijn kansjes, ook JOS sprong onzorgvuldig om met de mogelijkheden die het kreeg.

jos - bol

Na de verkoelende drinkpauze mochten de tweeëntwintig acteurs in de zinderende hitte het publiek verder vermaken. JOS zette het mes op de keel bij BOL en dat resulteerde in een fase waarin de thuisploeg heer en meester was én het klasse verschil wist uit te drukken in drie doelpunten binnen tien minuten. Derre Kwee maakte een schitterend doelpunt; met enig geluk strak in de kruising en onhoudbaar voor BOL-keeper Romain de Jong.

jos - bol

De Jong moest in totaal vier keer ‘vissen’ op zaterdagmiddag, maar had ook enkele spectaculaire reddingen. Daarmee behoedde hij zijn ploeg voor een grote(re) nederlaag. Op de inzetten van Luciandro Andeloe (3-1) en Tim Plemper (4-1) had hij geen antwoord.

Ten Bosch kon terugkijken op een goede tweede helft. ,,We zijn super fit. We bleven maar doorgaan. Ik heb zoveel respect voor die jongens, en dat met deze hitte. De tegenpartij had verwacht dat we wel wat gas terug zouden nemen in de tweede helft. Ik bracht op een gegeven moment Hanne Hagary, Jurre Duijn en Ayrton Dol in. Dol loopt ‘de honderd meter in elf seconden’. Ga er maar aan staan als tegenpartij. Al mijn invallers gingen vol gas. Indrukwekkend. Later kwam Reggie Schaap er nog eens bij. We hebben zaterdagmiddag geen moment iets laten lopen. Ik heb een brede groep en moet nu wekelijks moeilijke keuzes maken. Ik ben erg blij, er zit echt swung in dit team en het wordt een (h)echt collectief.

jos- bol

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de Vierde Divisie A

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)