jos-wv

JOS Watergraafsmeer houdt Huizen op afstand

Daags nadat trainer-coach Cor ten Bosch bekend maakte te stoppen bij JOS aan het einde van het lopende seizoen, wist JOS de negatieve spiraal van nederlagen te doorbreken. Er werd gewonnen van Huizen en JOS blijft zo aangehaakt bij in de (sub)top van de Vierde Divisie.

Ook bij JOS waren de omstandigheden erbarmelijk. Veel regen, een glad veld. Ten Bosch, die zelf nog ziek op bed had gelegen vrijdag, stond opnieuw in de stromende regen zijn team te coachen. Hij zag twee aanvallende ploegen in het veld, die er het beste van wisten te maken. De toeschouwers uit Huizen, samengepakt op de tribune in Amsterdam, dachten al snel te kunnen juichen, maar JOS-keeper Bas Schol wist met een geweldige safe op een inzet van Timo Vos een achterstand te voorkomen. Aan de andere kant ging Olivier Pabon opzichtig in de fout op het gladde veld, Martin Campbell wist glijdend te profiteren: 1-0.

JOS werd aanmerkelijk sterker en zat er korter op. JOS zat in een goede fase waarin het ook profiteerde; Boris Santen behield het overzicht en stak Moubarak Adouch weg, die op zijn beurt Jurre Duijn in zijn ooghoek op zag duiken. Met een lepe draai en een schot met het mindere rechterbeen wist Duijn Huizen-keeper Pabon te verschalken: 2-0.

Cor ten Bosch bezig aan zijn laatste seizoen in de Watergraafsmeer

Na de rustpauze had Huizen kansen op de aansluitingstreffer. Sergio Kozjak raakte met een geplaatste kopbal te lat en Serge Kogeldans mikte op de paal bij doelman Schol. ,,Huizen kwam een stuk scherper uit de kleedkamer”, vond Cor ten Bosch. ,,Tegen de blessuretijd aan maakte Huizen 2-1 (Dailey Groenewegen, red.) en dan spelen we nog ruim tien minuten door. Zij ging volle bak naar voren, omdat het geloof terug was. Wij hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien bij 2-0. Martin Campbell kon er nog een keer makkelijk doorheen lopen. Dat zijn toch grote kansen. Daarna schiet Huizen de bal direct weer lang naar voren.”

JOS wint en Ten Bosch kan drie punten toevoegen. ,,Ik ben heel erg tevreden. We hadden een slechte maand achter de rug qua resultaat, daar word je dan niet perse sterker van. Ik heb donderdag in de kleedkamer, waarin ik mijn afscheid aankondigde, gezegd dat ik vind dat we voor een prijs moeten gaan met JOS. We hebben meer dan genoeg kwaliteit in de selectie. Ik heb er veel vertrouwen in dat dit ons gaat lukken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)