JOS Watergraafsmeer kan geen potten breken tegen Opperdoes

De zaterdag van JOS Watergraafsmeer is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie te halen. De ploeg van Richard Pel was over twee wedstrijden kansloos tegen Opperdoes. Die ploeg mag het nu in de finale opnemen tegen Overbos. Voor JOS zit het seizoen als nieuwkomer in de derde klasse er op.

Met een 6-3 achterstand, opgelopen in de eerste ontmoeting in de promotie wedstrijd tegen Opperdoes, was JOS Watergraafsmeer de eerste 30 minuten nog vol goede moed. Die verdween snel toen scheidsrechter mevrouw Shulrula een glaszuiver doelpunt van Niek Roet afkeurde na vermeend duwen. Direct hierna scoorde Opperdoes en was de wedstrijd gespeeld.

Afgekeurd Niek Roet

Misschien was het wel een onmogelijke exercitie voor JOS Watergraafsmeer om de achterstand in te halen, maar trainer Richard Pel was vol vertrouwen op een goede afloop. Zeker als er snel door JOS Watergraafsmeer gescoord zou worden, maar dat gebeurde niet. De kansen die er maar niet in gingen, de afgekeurde treffer van Niek Roet na een half uur, de aanval daarop werd in geschoten door Tamo Granadi: Je kon merken dat het geloof weg ebde bij JOS Watergraafsmeer dat op dat moment de bovenliggende partij was. Het was voor Opperdoes zaak om de wedstrijd op slot te gooien en dat gebeurde ook.

Nick Roet
De rust was nodig om voor trainer Pel van JOS Watergraafsmeer de ploeg weer wat energie te geven. Dat gebeurde ook, want JOS Watergraafsmeer maakte het Opperdoes lastig, maar de afronding liet te wensen over. Zo kopte Raoul Henar op de paal en Niek Roet miste toen hij alleen voor keeper Zwaan verscheen. De moed zonk JOS Watergraafsmeer weer in de schoenen. Het was helemaal gedaan toen alweer Tamo Granadi in 77e minuut (na een fout van keeper Turgut Omer die de bal uit een hoekschop los liet) de 0-2 binnen schoot.

Jay Jay Beemsterboer

Met nog een kwartier te spelen liet Opperdoes JOS Watergraafsmeer niet meer in een goede afloop geloven en speelde het de wedstrijd rustig uit met het oog op de volgende ronde.

Trainer Richard Pel was van mening dat Opperdoes over twee wedstrijden gezien de betere ploeg was. Er had misschien meer in gezeten als JOS Watergraafsmeer snel een doelpunt had gemaakt in het begin van de wedstrijd. Hij wenst Opperdoes veel sterkte in de volgende wedstrijd voor de promotie naar de tweede klasse. Klik hier voor alle uitslagen en het programma.

Foto’s en verslag Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!