Archieffoto Hans van Beek: Trainer Richard Pel in gesprek met zijn aanvoerder Raoul Henar

JOS Watergraafsmeer kent weinig moeite met IJmuiden

In de zaterdag derde klasse B heeft JOS Watergraafsmeer een overtuigende zege behaald. Het elftal van Richard Pel kende weinig moeite met IJmuiden en won uiteindelijk met 1-5. Door de zege en het verlies van directe concurrent Koninklijke HFC heeft JOS goede papieren voor het behalen van de nacompetitie.

De bezoekers uit A’dam Oost bleken over meer voetballend vermogen te bezitten dan de thuisploeg, die het vooral van hard werken moest hebben. Goed voetbal was op het kleine, hobbelige veld nagenoeg onmogelijk en met name de thuisploeg hanteerde veelvuldig de lange bal richting de spitsen. Na twintig minuten was sterkhouder Rody Roos van JOS op fysieke kracht zijn tegenstander de baas en schoot hij, na een aanvalsopzet over de rechterkant, de bal over de uitkomende doelman de 0-1 binnen. Vijf minuten later negeerde de prima leidende vrouwelijk scheidsrechter een vlagsignaal van de grensrechter van IJmuiden. De daaropvolgende kans werd door Dennis Eier hoog over geschoten.

Niet veel later werd spits Raoul Henar binnen het 16 meter gebied aangespeeld. Waar iedereen dacht dat hij direct zou schieten, kapte hij zijn directe tegenstander uit en schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek om zo de 0-2 aan te tekenen. Na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij de gasten uit A’dam Oost over een beter voetbalvermogen te beschikken dan de gastheren. Na een afgeslagen aanval schoot middenvelder Juriaan de Vries vanaf een meter of twintig de 0-3 binnen.

Uit een hoekschop kwam IJmuiden tien minuten later koppend van dichtbij op 1-3. IJmuiden drong daarna iets meer aan, maar de verdediging onder leiding van Walter Jaspers en de prima keepende Guus Bartholomae hielden stand. JOS wist na slordigheden in de verdediging van IJmuiden via Lucien Frank tevens nog de 1-4 en 1-5 te scoren en zo uiteindelijk op overtuigende wijze de overwinning binnen te halen.