JOS Watergraafsmeer lijdt eerste nederlaag tegen DHC

In de zondag Hoofdklasse heeft JOS/Watergraafsmeer de eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Op eigen veld was DHC met 0-1 te sterk voor de ploeg van Sander Middelbeek door een rake vrije trap van Jordy Brouwer.

De eerste helft was een saaie bedoening waarbij beide keepers niet in de problemen kwamen. JOS/Watergraafsmeer probeerde vanuit de verdediging met snelle uitvallen het doel van DHC te bereiken, maar had daar weinig succes mee. DHC zocht het doel van JOS/Watergraafsmeer met onnauwkeurige afstandsschoten die merendeels over het doel van keeper Colby Harmon vlogen. Het hield de ploegen wat dat betreft in evenwicht.

JOS - DHC

De tweede helft nam JOS/Watergraafsmeer meer het initiatief door de strijd aan te gaan. Maar dat ging met te veel onnauwkeurigheid en ook werd de lange bal te veel gebruikt die maar sporadisch aankwamen. Spits Patrick Lokken stond teveel op een eiland en kreeg veel moeilijke ballen aangespeeld waar hij weinig mee kon.

JOS - DHC

In de 73ste minuut werd de wedstrijd opengebroken door een scherp genomen vrije trap van DHC’er Jordy Brouwer. Hij liet doelman Harmon kansloos: 0-1. JOS/Watergraafsmeer ging alles of niets spelen en dat werd voor het publiek wel spannender. Verdediger Alex de Bruijne werd naast Patrick Lokken geposteerd en dat gaf veel meer druk op de verdediging van DHC. JOS/Watergraafsmeer was vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, maar kon DHC-doelman Mark Smit niet in gevaar brengen.

JOS - DHC

Het was een matige wedstrijd van beide ploegen, waar een gelijkspel beter voor de de verhouding was geweest. Door de nederlaag zakt JOS/Watergraafsmeer naar de vijfde plaats in de zondag Hoofdklasse. Volgende week gaat de ploeg van Sander Middelbeek op bezoek bij middenmoter Quick in Den Haag.