JOS Watergraafsmeer lijdt onnodig verlies bij lijstaanvoerder Huizen

Op het druk bezette sportpark De Wolfskamer miste JOS Watergraafsmeer de ultieme gelegenheid om de ontknoping in de Vierde Divisie A nog spannender te maken dan het toch al was. Bij winst zou de achterstand op de gastheren verkleind zijn tot slechts twee punten. Bijkomende vraag was dan of Ajax, de andere gegadigde voor de titel, optimaal kon profiteren van de uitslag in Huizen. De realiteit van zaterdagmiddag maakte echter dat het bij mooie en spannende bespiegelingen bleef. Ajax verloor de eigen wedstrijd tegen DHSC met 2-3 en JOS Watergraafsmeer kreeg ronduit ongelukkig een 2-0 nederlaag aan de broek. Huizen kroonde zich onder luid gejuich tot grote winnaar van het eerste mei-weekeinde, de titel kan de groengelen nu bijna niet meer ontgaan. Voor JOS Watergraafsmeer rest nu de strijd om een periodetitel.

JOS-coach Cor ten Bosch zag zijn elftal onrustig starten in de rommelig ogende openingsfase. Om snel een eerste klap uit te delen koos Huizen gedreven voor de aanval. Dit leidde niet tot echt grote kansen, waarna de Amsterdammers gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd kwamen. Over links zetten back Luciandro Andeloe en Richie Owusu-ansah een aantal vernuftige aanvallen op. De thuisploeg bleef desondanks een licht overwicht houden. Het meest opvallend was echter dat beide elftallen er in slaagden om de gehele eerste helft uit te spelen zonder ook maar één doelrijpe kans te creëren. Met een positieve benadering konden beide coaches dan ook constateren dat er niets was weggegeven.

In de tweede helft was het spelbeeld qua kijkspel zo mogelijk nog treuriger. Cor ten Bosch sprak in zijn nabeschouwing over een in zijn ogen saaie wedstrijd, een omschrijving waarmee hij zich nog opvallend mild toonde. Na rust zakte het tempo verder weg. De verdedigingslinie onder leiding van Joël Amakado en Ruben van Dam hield zich de fantasieloze aanvallers moeiteloos van het lijf, maar helaas bakte de eigen aanvalslinie er nog steeds weinig van. Niemand wist ook maar een moment los te komen.

Persoonlijke fout

Met nog een klein kwartier te gaan leek iedereen zich al te hebben verzoend met een puntendeling als uitkomst. Ten Bosch had zich daar naast de dugout al min of meer bij neergelegd: “Wij wilden uiteraard winnen hier, maar nu de wedstrijd zo vast zat kon ik ook blij zijn met één punt.”

Dit was echter buiten Huizen-coach Arnold Klein en diens gouden wissel Tijmen Bakker gerekend. Koud één minuut in het veld strafte de jonge Bakker als uit het niets een persoonlijke fout van Joël Amakado genadeloos. Aangespeeld op het randje van de eigen zestien handelde de anders zo solide verdediger veel te traag, waardoor de alerte invaller hem de bal eenvoudig kon ontfutselen.

De dreun was groot voor JOS Watergraafsmeer. Ten Bosch wisselde nog wel, maar het was er de wedstrijd niet naar om de bakens nog te kunnen verzetten. Sterker nog, Huizen kwam al snel ook nog op 2-0, opnieuw dankzij goudhaantje Bakker. In de slotminuten viel er eindelijk alsnog een sterke offensieve actie van de bezoekers te noteren, Max Versteeg kopte namelijk een hoekschop strak op de lat. De rebound verdween naast het doel, waarmee de wedstrijd definitief gedaan was.

Kort na de wedstrijd moest Ten Bosch de tegenvaller nog verwerken. “Dit is zuur, omdat wij hier niet hadden hoeven te verliezen. Wij verliezen door eigen toedoen, wij geven de goal zelf weg.” De hele wedstrijd overziend, kon de vertrekkende JOS-trainer ook niet tevreden zijn: “Wij hebben absoluut te weinig gebracht, wij kunnen veel beter dan dat we vandaag lieten zien.” Dit gezegd hebbende, benoemde Ten Bosch met overtuiging zijn trots op de prestaties van zijn selectie in het gehele seizoen. “De jongens hebben het geweldig gedaan. Wij hebben absoluut het maximale uit de groep gehaald. Wat mij betreft gaan we nu vol voor het jagen op een (vervangende) periodetitel.” 

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Tekst: Jakob Kos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)